Sosyal Medya

Güncel

Son dakika: OHAL süresi uzatıldı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu'ndan olağanüstü hâlin (OHAL) uzatılması yönünde tavsiyede bulunuldu. Tavsiyenin ardından Bakanlar Kurulu da OHAL'in 3 ay daha uzatılmasına karar verdi.



Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sona erdi.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan toplantı saat 21.25'te bitti.
 
MGK'da olağanüstü hâlin (OHAL) uzatılması yönünde tavsiyede bulunuldu.
 
MGK bildirisinde konuyla ilgili şu ifadeler kullanıldı;
 
"Yurt bütününde uygulanan olağanüstü hal değerlendirilmiş, demokrasimizin, hukuk devleti ilkesinin ve vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerinin korunmasına yönelik tedbirlerin devamlılığını sağlamak üzere olağanüstü halin uzatılması tavsiyesinde bulunulması kararlaştırılmıştır."
 
BAKANLAR KURULU TOPLANDI
 
Bakanlar Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantı, saat 22.30'da başladı.
 
KURTULMUÅž: UZATMA KARARI ALINDI
 
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş toplantı sonrasında açıklama yapıyor.
 
Kurtulmuş'ın açıklamalarından satırbaşları:
 
"Yüzde 85'in üzerinde bir katılım vatandaşlarımızın demokrasiyi sahiplenmesi konusunda önemliydi. Türkiye son derece olgun, demokratik olarak gelişmiş bir seçim kampanyası geride bıraktı. Evet diyenler, Hayır diyenler oldu, bireysel olarak kanaatlerini açıklayanlar oldu. Son derece olgun, keyifli ve barışçıl bir şekilde kampanya sürecini geride bıraktık."
 
"Sandık günü hem sandık başındaki güvenlik meselesi, hem oyların her sandığın mutlaka sonuçları alarak YSK ve il seçim kurullarına bildirilmesiyle birlikte bütün sandıklar güvenli şekilde merkezlere ulaştırılmış ve erken saatlerde seçim sonuçları elde edilmiştir. Bunların hepsinin üstünde böylesine önemli ve kapsamlı reformun millet iradesiyle gerçekleşmiş olmasıdır."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.