Sosyal Medya

Güncel

Evet sonrası CHP'de 10 grup arasında hesaplaşma

16 Nisan'da 'Evet'in çıkması, CHP'de zaten var olan krizi nasıl bir boyuta taşıyacağı ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun akıbeti merak konusu oldu.



Anayasa değişikliği ve Türkiye'nin yönetim sistemi için 16 Nisan halk oylamasında vatandaşlar oylarını kullandı.

'Evet' oranının yüzde 50'nin üzerinde Ã§Ä±kmasının ardından kasetle baÅŸa gelen ve sekiz seçim kaybeden Kemal KılıçdaroÄŸlu'nun CHP'deki sonunun belirsizliÄŸi akıllara geldi.

CHP içinde iktidar savaşına hazırlanan en az 10 gruptan söz ediliyor. CHP kulislerinde referandumdan çok gelecek iç hesaplaşma konuşuluyor.

Sabah Gazetesi yazarı Mahmut Övür, CHP'deki krizi köşesine taşımıştı.

Övür, CHP içinde iktidar savaşına hazırlanan grupları söyle sıralamıştı;

"İlk üç grup biliniyor: Deniz Baykal, Muharrem İnce ve Metin Feyzioğlu.

Dördüncü grup: Ã–nce çıkan ve pazarlanan isim Özgür Özel. KılıçdaroÄŸlu'na yakın duran bu ekibin arkasında Veli AÄŸbaba var. Ä°lhan Cihaner ve Aykut ErdoÄŸdu onu destekliyor görünüyor ama ErdoÄŸdu'nun kendi beklentisini de hesaba katmak lazım. Bunlar kendilerine "sol grup" da diyor.

BeÅŸinci Grup: Engin Altay'ın başını çektiÄŸi bu grubun iki hesabı var. CHP Genel BaÅŸkanlığı ve Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanlığı.


Altıncı Grup: Daha önce Tansu Çiller'e benzetilerek "Türkiye'nin yeni sarışın güzelkadın"ı denilen Selin Sayek Böke'nin de içinde yer aldığı grup. Grubun başını CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger çekiyor. Bu grup, İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat ve Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'yle hareket ediyor.

Yedinci Grup: CHP Grup BaÅŸkan Vekili Akif Hamzaçebi'nin çevresinde yer alan ve Ä°stanbul'daki Karadenizli Belediye BaÅŸkanları Aykurt NuhoÄŸlu, Ekrem Ä°mamoÄŸlu, ŞükrüGenç'in destek verdiÄŸi grup. Bunların da iki hedefi var; CHP Genel baÅŸkanlığı olmazsa Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanlığı...

Sekizinci Grup: Geçen yazıda da söz ettim, Gürsel Tekin'siz kulis haberi olmaz. Onu Enis BerberoÄŸlu, ve Sezgin Tanrıkulu'ndan ayrı düşünmemek gerek. Açık bir genel baÅŸkanlık talepleri olmasa da parti içinde her koÅŸulda etkili oldukları biliniyor.

Dokuzuncu Grup: Her biri tek başına grup gibi… Hepsi de genel baÅŸkan adayı. Fikri SaÄŸlar, Umut Oran, Faik Öztrak ve HurÅŸit GüneÅŸ."

Referandumda ilk gelen sonuçlarının "Evet" olması, CHP'de nasıl bir etki oluşturacak, CHP'deki bu gruplar birbirine mi girecek yoksa Kılıçdaroğlu hepsine yeni bir kumpasla ayar mı cerecek, hep beraber göreceğiz.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.