Sosyal Medya

Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu'nun referandum sonrası ilk sözleri

CHP Lideri Kılıçdaroğlu 'evet'in kazandığı referandum sonrası açıklama yapıyor.



Kemal KılıçdaroÄŸlu, CHP Genel Merkezi'nde bir açıklama yapıyor.

Kılıçdaroğlu'nun sözleri;

"EŞİT OLAMAYAN KOŞULLARDA REFERANDUM"

Evet diyenin de hayır diyenin de başımın üstünde yeri vardır dedim her zaman.EÅŸit olmayan koÅŸullarda bir referandum gerçekleÅŸtirdik. Bunu herkes biliyor zatenAma biz de koÅŸullar eÅŸit olmamasına karşın, demokrasiye sahip çıkmak için elimizden gelen her türlü çabayı gösterdik.Evet'i savunanlar hukukun dışına çıktılar ama biz özenle hukuk kurallarının içinde çaba harcadık.

"TOPLUMUN EN AZ YÃœZDE 50'SÄ° BUNA 'HAYIR' DÄ°YOR"

Değerli basın mensupları, Anayasalar birer toplumsal uzlaşma belgesidir. Hepimizin anayasası olacak, bir grubun bir partinin değil.80 milyonun Anayasası olacak, o yüzden toplumsal uzlaşma belgesidir.Bu referandum bir gerçeği ortaya çıkardı, toplumun en az yüzde 50'si buna Hayır diyor.

"TOPLUMSAL UZLAŞMA BELGESİ OLMA NİTELİĞİNİ YİTİRDİ"

Dolayısıyla bu anayasa değişikliği ve onun oluşturduğu bütün anayasa bir toplumsal uzlaşma belgesi olma niteliğini yitirmiştir.Ve daha önemlisi bu gerçek önümüzde dururken, siyaset kurumuna bir görev düşüyor.Anayasa'yı bir toplumsal uzlaşma belgesi haline dönüştürmekBu Türkiye'yi, hem içeride hem dışarıda çok daha güçlü bir devlet konumuna getirir.

Hukuk devleti kavramı çok önemli, hukukun üstünlüğü çok önemli. Parlamentolar yasa yaparlar, o yasalara her vatandaş uymak zorundadır. Eğer yasalara uyulmazsa hukukun üstünlüğü kavramı yara alır.

"YSK REFERANDUMU TARTIÅžMALI HALE GETÄ°RDÄ°"

Yüksek Seçim Kurulu, bu referandumu tartışmalı hale getirdi. Diyeceksiniz ki nasıl. Çok açık ve net hiçbir tartışmaya yer vermeyecek şekilde size ilgili yasayı okuyorum: Seçim kanunu 98. madde: Üzerinde ilçe seçim kurulu ve Sandık Kurulu mührü bulunmayan zarflar geçersiz sayılır.

"SİZ NASIL KENDİNİZİ PARLAMENTONUN ÜSTÜNDE GÖRÜYORSUNUZ"

Bunu ben söylemiyorum bunu Seçim Kanunu söylüyor. YSK'ya ÅŸu soruyu sormak isterim, vatandaÅŸlar görevini yaptı. Hiçbir kurum kendini parlamentonun üstünde göremez. Siz oturmuÅŸsunuz oraya, bir kiÅŸinin itirazı üzerine geçersiz oyları geçerli sayıyorsunuz, neden. Siz nasıl kendinizi parlamentonun üstünde görüyorsunuz.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.