Sosyal Medya

Güncel

Alman basını: Erdoğan 'ders' vermek istiyor

Türkiye’de bugün yapılan anayasa değişikliği referandumu Alman basınında geniş yer buldu.



Referandumun Türkiye için önemine vurgu yapan haberlerde “Türkiye için kader günü” baÅŸlığı öne çıkıyor.

Welt: “ErdoÄŸan Almanya ve Avrupa’ya ‘ders’ vermek istiyor”

“Türkiye’de bugün tartışmalı anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸi oylanıyor. BaÅŸkanlık sistemi CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’a daha fazla güç öngörüyor. Toplum baÅŸkanlık sitemi konusunda ikiye bölünmüş durumda. Son anketlere göre deÄŸiÅŸikliÄŸi isteyenler, karşı olanların az da olsa önünde.

Spiegel Online: “Türkiye için kader günü”

“55 milyon kiÅŸinin oy kullanma hakkı var. Kamuoyu yoklamaları çok yakın bir sonuç öngörüyor… Planlanan deÄŸiÅŸiklik Türkiye’nin parlamenter demokrasiden baÅŸkanlık sistemine geçmesini hedefliyor… Demokrasi, insan hakları ve basın özgürlüğünün tehlikede olduÄŸu eleÅŸtirileri yapılıyor.”

Die Zeit: “Türkiye’nin kader günü”

“Türkler baÅŸkanlık sistemini oyluyor… Evet çıkması durumunda CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın yetkileri geniÅŸleyecek… Ãœlkenin geleceÄŸinin çıkacak sonuca baÄŸlı olduÄŸunu söylersek, abartmış olmayız. BaÅŸkanlık sistemi karşıtları tek adam rejimi eleÅŸtirisi yapıyor. Anketler, yakın bir sonuç çıkacağını gösteriyor.”

Bild: “ErdoÄŸan tüm gücü elde edebilecek mi?”

“Türkiye’de bugün kader oylaması günü. Türkiye’de 55,3 milyon kiÅŸiye, saat 17:00’ye kadar CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın yetkilerini belirgin bir ÅŸekilde artıracak olan anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸini isteyip istemedikleri soruluyor. Sandıklar sabah 06:00’dan bu yana açık. Sonucun nasıl olacağına iliÅŸkin ilk bilgilerin 18:00 gibi gelmesi bekleniyor.”

KAYNAKDHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.