Sosyal Medya

Güncel

Bahçeli: Partili Cumhurbaşkanlığı Ak Parti'nin sorunu

Bahçeli, partili Cumhurbaşkanlığı ile ilgili 'Bu AK Parti'nin sorunu. Bu kişi partili olmaya kalktığında gelip MHP'ye üye olmayacak' dedi.



MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli referanduma 2 gün kala Habertürk TV'de soruları yanıtladı.

Referanduma dair açıklamalarda bulunan Bahçeli, partili Cumhurbaşkanlığı ile ilgili "Cumhurbaşkanı partili olmak konusu gündeme geldiğinde 'olmaz' diyorlar. Neden olmaz? Bu AK Parti'nin sorunu. Bu kişi partili olmaya kalktığında gelip MHP'ye üye olmayacak, CHP'ye üye olmayacak. Kurucusu olduğu partiye üye olacak. Belli sorumluluklar yükleyebilir" dedi.

İşte Bahçeli'nin açıklamaları;

"18 madde üzerinde 60 günden bu yana her gün aynı tartışmalar yapılıyor. Bilim insanları yapıyor, televizyonlardaki yazarlar yapıyor, siyasiler yapıyor, yıllardan beri birçok konularda kendisini yetiştirmiş insanlar yapıyor, fakat ne hikmetse anayasa değişikliği ile ilgili AK Parti tarafından görevlendirilmiş 7 bilim insanından ses yok, başkalarından ses yok. Ama 60 günden bu yana 18 madde üzerinde neler neler söyleniyor. Bunların hiçbirisinin mantıklı tarafını bulmak mümkün değil. Cumhurbaşkanı yardımcı seçerken 500 tane de yapabilir demenin manası var mıdır? Türkiye'de 500 tane yardımcı yaparsanız bakanları, bürokrasiyi ne ile düzenleyeceksiniz? Böyle bir öze sahip misiniz? Cumhurbaşkanı partili olmak konusu gündeme geldiğinde 'olmaz' diyorlar. Neden olmaz? Bu AK Parti'nin sorunu. Bu kişi partili olmaya kalktığında gelip MHP'ye üye olmayacak, CHP'ye üye olmayacak. Kurucusu olduğu partiye üye olacak. Belli sorumluluklar yükleyebilir."

 

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.