Sosyal Medya

Güncel

Atilla Taş ve Gökçe Fırat Çulhaoğlu'nun da bulunduğu 13 şüpheliye tutuklama istemi

FETÖ'nün medya yapılanması davasında tahliyelerine karar verildikten sonra "darbe girişimi" soruşturmasında gözaltına alınan Atilla Taş, Gökçe Fırat Çulhaoğlu, Yakup Çetin, Bünyamin Köseli, Cihan Acar, Abdullah Kılıç, Oğuz Usluer, Ali Akkuş, Hüseyin Aydın, Murat Aksoy, Mustafa Erkan Acar, Seyit Kılıç, Yetkin Yıldız tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi.



FETÖ'nün medya yapılanması davasında tahliye olduktan sonra haklarında "Anayasal düzeni ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlarından soruşturma açılan Atilla Taş'ın da aralarında bulunduğu 13 şüpheli, 14 gündür gözaltında tutuldukları İstanbul Emniyet Müdürülüğü'nden Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi. Emniyette soruşturmayı yürüten savcılıkça ifadeleri alındığı öğrenilen şüpheliler; Atilla Taş, Gökçe Fırat Çulhaoğlu, Yakup Çetin, Bünyamin Köseli, Cihan Acar, Abdullah Kılıç, Oğuz Usluer, Ali Akkuş, Hüseyin Aydın, Murat Aksoy, Mustafa Erkan Acar, Seyit Kılıç, Yetkin Yıldız tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi.
 
"DARBE GİRİŞİMİNİN ETKİ AJANLIĞINI YAPTILAR"
 
Başsavcılık mahkemeye gönderdiği sevk yazısında, "15 Temmuz darbe girişiminde bulunan FETÖ/PDY üyesi şüphelilerin darbe girişimi süresi öncesinde, esnasında ve sonrasında örgütsel kamuoyu oluşturmak maksadıyla örgütün medya yapılanmasında yer aldıkları, örgütün yalnızca mensupları tarafından hazırladığı kriptografik haberleşme programı kullandıkları, örgütün üst düzey yöneticileriyle irtibatlı oldukları, örgütsel hiyerarşi içinde hareket ettikleri, örgüte müzahir sendikaya üye oldukları örgüte ait basın yayın kuruluşlarında aktif olarak görev aldıkları darbe girişimini gerçekleştiren ve halen tutuklu yargılanan FETÖ/PDY'nin silahlı kanadıyla eylem ve fikir birliğiyle hareket ettikleri darbe girişimi eyleminin etki ajanlığı görevini ifa ettikleri FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde yoğun katkılarının bulunduğu örgütün nihai hedefi olan Türkiye Cumhuriyeti devletinin anayasal düzenini bozarak ve Türkiye Cumhuriyeti'ni ortadan kadırmaya teşebbüs eylemine katıldıkları belirtilerek şüphelilerin kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren ve olguların ve tutuklama nedeninin bulunması nedeniyle şüphelilerin tutuklanmalarına karar verilmesi talep olunur" denildi.
 
OLAYIN GEÇMİŞİ
 
15 Temmuz darbe giriÅŸiminin ardından FETÖ'nün medya yapılanması soruÅŸturması kapsamında aralarında Atilla TaÅŸ'ın da bulunduÄŸu 26 kiÅŸi tutuklanmıştı. Toplamda 29 kiÅŸi hakkında dava açılmıştı. Şüpheliler, 25. Ağır Ceza Mahkemesi'nde iki hafta önce ilk kez hakim karşısına çıkmış, 5 gün süren duruÅŸmaların ardından duruÅŸma savcısı 13 kiÅŸinin tahliyesini talep etmiÅŸti. Ä°stanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi de 21 kiÅŸinin tahliyesine karar vermiÅŸti. Ancak üst mahkeme 8 kiÅŸinin tahliyesine itiraz ederken BaÅŸsavcılık da, 13 kiÅŸi hakkında darbe soruÅŸturması baÅŸlatmıştı. 8 kiÅŸi cezaevinden çıkamazken, 13 kiÅŸi ise yeni soruÅŸturma kapsamında tekrar gözaltına alınarak emniyete götürülmüştü. 
 
FUAT AVNÄ° Ä°LE Ä°LÄ°ÅžKÄ°
 
Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) medya yapılanması davasından tahliyesine karar verilen ardından ''darbe girişimi soruşturması'' kapsamında tekrar gözaltına alınan Atilla Taş'ın, ifadesinde ''fuatavni'' hesabının kurucusu olduğu tespit edilen Said Sefa ile olan ilişkisini anlattığı öğrenildi.
 
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ'nün medya yapılanması davasında tahliyesine karar verilen ardından ''darbe soruşturması'' kapsamında gözaltına alınan aralarında Atilla Taş'ın da bulunduğu 13 şüphelinin işlemleri sürüyor.
 
Atilla Taş'a emniyet sorgusunda FETÖ'nün medya yapılanma davasının sanıklarından ve ''fuatavni'' hesabının kurucusu tespit edilen Said Sefa ile olan irtibatının sorulduğu öğrenildi. Şüpheli Taş'ın, ''Sefa isimli şahıs yaklaşık 2 yıl önce beni arayarak haberdar medya isimli sitenin sahibi olduğunu, Twitter adresinden beni takip ettiğini ve yazılarını sitesinde paylaşmak istediğini söyledi. Ben de kendisine herhangi bir sakınca olmadığını, zaten piyasadaki yazılar olduğunu söyledim. Bunun haricinde kendisiyle yüz yüze 2-3 kez görüşmüşlüğüm olmuştur.'' dediği kaydedildi.
 
BÄ°R KERE GÄ°TTÄ°M
 
Said Sefa'nın kendisini 2-3 kere ofisine çiğ köfte yapmak için çağırdığını ancak müsait olmadığından bunlardan sadece birine gittiğini dile getiren Taş, Sefa ile aralarında geçenleri şu şekilde anlattı:
 
''Ofisine gittiğimde toplamda 5-6 kişi bulunuyordu. Bunlardan ekranlardan tanıdığım Erhan Akkuş ve Ahmet Memiş vardı. Bunun haricinde birkaç kişi daha vardı fakat şu aşamada isimlerini bilmiyorum ya da hatırlamıyorum. Kendisinin 'fuatavni' adı ile hesabı olduğunu da bilmiyorum. Said Sefa'nın düzenlenmiş olduğu çiğ köfte davetinde Ahmet Memiş'i tanıdım. Memiş ile ilk olarak burada tanıştım. Kendisi bana 'bizim gazetede yaz' gibi tekliflerde bulunuyordu. O zamanlar Twitter'da popüler olmamdan dolayı yaklaştıklarını düşünüyorum. Önceden kendi Twitter adresimde yazmış olduğum yazıları benden yayınlamak için istiyorlardı. Ben de bunda bir sakınca olmadığını söylememe rağmen kendileri sanırım telif hakkı için bana para teklif etti.
 
KENDÄ°LERÄ°NDEN BUNALDIM
 
Ben ilk etapta gerek olmadığını zaten benim kendi hesabım tarafından yayımlandığını söylemem rağmen kendi Twitter adresimde yayınlanan 4 tane yazıya bin TL para vererek kendilerine ait sitede yayınladığını biliyorum. Ancak şunu belirtmek isterim ki Said Sefa ve Ahmet Memiş 3-5 kere beni arayarak bana 'bizim yazılarımızı retweet eder misin, sitemizin yazılarını reklam yapar mısın?' teklifinde bulundular. Ben de bundan dolayı sıkıldım, bunaldım ve kendilerinden soğudum. Kibarca kendilerine 'Twitter adresim benim özel profilim, burası reklam yeri değil, dediklerini yapamam beni bu konuda sıkıştırmayın' dedim. Bunun üzerine Said Sefa kendi adına kayıtlı hesabından beni takipten çıkardı. Bu şekilde bana tepki gösterdiğini düşünüyorum. Onun dediklerini yapmayınca beni de bir daha aramadı. Bu şekilde münasebetimiz son buldu.''
 
Ä°STANBUL/AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.