Sosyal Medya

Güncel

Yıldırım'dan 'eyalet sistemi' iddialarına yanıt

Başbakan Binali Yıldırım, "Bu anayasanın herhangi bir yerinde eyalet sistemine yol açacak bir madde varsa başbakanlık görevini anında bırakacağım" dedi.



Başbakan Binali Yıldırım, Ankara'da, Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ile buluşmasında konuştu.

Başbakan Yıldırım, ''Bu anayasanın herhangi bir yerinde eyalet varsa eyalet sistemine yol açacak bir madde varsa ben bugün hem parti genel başkanlığını hem de başbakanlık görevini anında bırakacağım'' dedi.

Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Türkiye'nin rejim meselesi 1923'te bitmiÅŸtir cumhuriyet kurulmuÅŸtur Ankara baÅŸkenttir dili Türkçe'dir bayrağı ay-yıldızlı al bayraktır. Türkiye milleti ile ülkesi ile bölünmez bir bütündür. 

"GÖREVİ BIRAKIRIM"

Türkiye eyalet sistemine geçecek diyorlar. Eyalet sistemi dediÄŸiniz ÅŸey bir merkezi hükümet olur federal hükümet bir de hükümetçikler olur. Eyalet sistemi budur. Türkiye'nin cumhuriyetle beraber üniter devlet yapısı anayasanın ilk 3 maddesinde tanımlanmıştır yerini almıştır. Bunun üzerine tartışma yapmak bu ülkeye çok büyük haksızlıktır. Biz neyin mücadelesini veriyoruz? PKK ile FETÖ ile verdiÄŸimiz mücadele bayrak millet üniter devlet mücadelesidir. 

Bu gerçek ortadayken abuk sabuk bir takım yalanlarla dolanlarla milletin kafasını karıştırmak doÄŸru mu? Bu anayasının herhangi bir yerinde eyalet varsa eyalet sistemine yol açacak bir madde varsa ben bugün hem parti genel baÅŸkanlığını hem de baÅŸbakanlık görevini anında bırakacağım. Böyle bir iftirada bulunmak ÅŸehitlerimizin ruhunu incitmektir. Bu iftirayı atanlar aynı ÅŸeyi yapabilecekler mi? Getirin ÅŸu anayasanın neresinde eyalet varsa gösterin ben görevi bırakacağım. 

Siz aynı şeyi yapacak mısınız? Yapılan bu anayasa değişikliğinin içinde yer almayan hususlarla eyalet gelecek gibi laflarla itibarsızlaştırmaya çalışanlar toplumdan gerekli desteği bulamayanların başvurduğu bir iftira dışında bir şey değildir''

CUMHURBAÅžKANI ERDOÄžAN SON NOKTAYI KOYMUÅžTU

TGRT Haber, Beyaz TV ve TV Net ortak canlı yayınına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eyalet sistemi tartışmalarına son noktayı koymuştu.

"14 yıllık yönetimimizde PKK terör örgütüyle bu konuda verdiğimiz mücadele, üniter yapının en güzel örneğidir. Onlar, bizim Güneydoğu, Doğu illerimizde üniter yapıyı sıkıntıya düşürecek açıklamalar yaptığı zaman onların karşısında aslanlar gibi dikilen biz olduk" diyen Erdoğan, şöyle konuşmuştu:

"Bayrağımıza yönelik bir şey olduğu zaman aslanlar gibi onların karşısında dikilen biz olduk. CHP, Hakkari'ye gitti, miting yaptı, bir tane Türk bayrağını o mitingde gösteremedi. Onların çünkü oradaki güç kaynağı HDP'ydi. Onları arkalarına aldılar, onlarla beraber orada miting yaptılar. Bu konuyla ilgili olarak danışmanımın bir açıklaması olmuş, almışlar onu çarpıtmışlar, ki danışmanım sonra değişik şekilde onu düzeltmeye yönelik açıklamalar yaptı.

Ben ne diyorum, sen ona bak. Böyle bir şey yok, benden duydunuz mu? Yok. Bir defa 'Rejimle ilgili kim herhangi bir olaya giderse karşısında ilk defa ben dururum' dedim. 1923'te rejim meselesi bu ülkenin bitmiştir. Ondan sonraki süreç sadece yönetim sistemleri meselesidir, şu anda da değişiklik yapılan konu, bir yeni yönetim sisteminin gelmesidir"

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.