Sosyal Medya

Coğrafyamız

Esed ve Rusya'nın iddialarına ABD'den yanıt!

Rus ajansı Suriye ordusunu kaynak vererek, ABD'nin Deyr ez Zor kentinde kimyasal silah deposunu vurduğunu ve yüzlerce sivilin öldüğünü iddia etti. ABD'den yalanlama geldi.



ABD savaş uçaklarının Suriye'de DEAŞ'ın deposunu vurduğu ve saldırıda yüzlerce ölü olduğu iddia edildi.

Suriye ordusu, ABD'nin başını çektiği uluslararası koalisyonun bombardımanında DEAŞ'a ait zehirli gaz deposunun isabet aldığını duyurdu. Resmi televizyonun haberine göre, zehirli gaz sızıntısı nedeniyle aralarında sivillerin de olduğu yüzlerce kişi hayatını kaybetti.

Haberde bu saldırının IŞİD ve El Kaide baÄŸlantılRus internet sitesi Sputnik'in haberine göre, Suriye Genelkurmay BaÅŸkanı, uluslararası koalisyon güçlerinin çarÅŸamba günü, Deyr ez Zor kentindeki bir kimyasal silah deposuna saldırı düzenlediÄŸini iddia etti.

Reuters'ın da geçtiÄŸi haberde dün gece geç saatlerde gerçekleÅŸen hava saldırısında DEAÅž'a ait zehirli maddelerin bulunduÄŸu deponun vurulduÄŸu ve ortaya çıkan toksik madde sebebiyle 'siviller de dahil olmak üzere yüzlerce kiÅŸinin öldüğü' iddia edildi.

 

ABD'DEN YALANLAMA

ABD önderliÄŸinde DAEÅž ile mücadele eden askeri koalisyonun sözcüsü John Dornian, ''kendilerine baÄŸlı uçakların bölgede herhangi bir hava saldırısı'' yapmadığını belirtti.

Dornian, Reuters'a e-mail üzerinden yaptığı açıklamada "Suriye'nin iddiası yanlıştır ve muhtemelen kasıtlı bir yanıltmadır" dedi.

Katil Suriye ordusu tarafından bugün yapılan ve Suriye devlet televizyonunda yer alan açıklamada ise bu olayın DEAŞ ve El Kaide bağlantılı grupların elinde kimyasal silah olduğunu gösterdiğini savunulmuştu.ı örgütlerin elinde kimyasal silah olduğunu kanıtladığı savunuldu.

 

Söz konusu saldırı Deyr ez Zor'un doÄŸusundaki Hatila Köyü'nde gerçekleÅŸti, ortaya çıkan beyaz dumanlar bir süre sonra sarıya dönüştü.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.