Sosyal Medya

Güncel

Diyarbakır'daki saldırıyı PKK üstlendi

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü ek birim binalarını hedef alan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "Yerin altına tünel açıp patlayıcı yerleştirmişler" dediği saldırıyı PKK üstlendi. Diyarbakır Valiliği, iki sivil memur ve bir polisin şehit olduğu saldırıda 1 ton patlayıcı kullanıldığını açıkladı.



PKK, örgüte yakın bir internet sitesi üzerinden, Diyarbakır Ä°l Emniyet Müdürlüğü ek birim binalarını hedef alan saldırıyı üstlendi. 

İçiÅŸleri Bakanı Süleyman Soylu, Habertürk canlı yayınında iki sivil memur ve bir polisin ÅŸehit olduÄŸu saldırıyla ilgili, "Dışarıdan açılan bir tünel vasıtasıyla bunu gerçekleÅŸtirdiler" dedi.

Soylu, “Diyarbakır'da BaÄŸlar'da bir patlama meydana geldi. Patlama bir teknisyen arkadaşımızın zırhlı aracı tamiri sırasında gerçekleÅŸti. ‘Acaba bu tamirden mi oldu?’ diye epey bir araÅŸtırma yaptılar. Dün gece itibarıyla netleÅŸti. Mesele bir terör saldırısı. Åžu anda 10-12 hafif yaralımız var hastanelerde. Ama onun ötesinde de bir teknisyen arkadaşımız daha enkaz altından çıkarıldı, ÅŸehit oldu. Bir polis memurumuz da orada ÅŸehit oldu. Bir terör saldırısı olduÄŸu açığa çıktı. Çünkü bir araç da patlayınca ve orada bir çukur meydana getirince araçtan kaynaklandığı düşünülmüştü. Biz ‘Acaba önce içeriye girip birisi bir ÅŸey koydu mu?’ diye düşünmüştük ama dışarıdan açılan bir tünel vasıtasıyla bunu gerçekleÅŸtirdiler. Biz emniyet binalarımızın etrafından yaklaşık ayda bir, arama tarama yaptırırız. Çok kısa süre içerisinde bunu kazmışlar, yerin altında bir patlayıcı yerleÅŸtirmiÅŸler” ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu, dün yaptığı açıklamada patlamanın 'panzer tamiri sırasında kazayla' gerçekleştiğini söylemişti.

"Tünel 30 metre uzunluğunda"

Soylu’dan sonra açıklama yapan Diyarbakır ValiliÄŸi de saldırı için yaklaşık 30 metre uzunluÄŸunda tünel kazıldığını ve 1 ton patlayıcı yerleÅŸtirildiÄŸini belirtti:

“Konu ile ilgili yapılan araÅŸtırmada, Emniyet Müdürlüğü Ek birimlerinin bulunduÄŸu alana bitiÅŸik vaziyette bulunan apartmanın bodrum katından, Bakım Onarım Åžube Müdürlüğüne baÄŸlı tamir atölyesine doÄŸru yaklaşık 30 metre uzunluÄŸunda tünel kazıldığı ve yapılan kriminal inceleme sonucu RDX, Amonyum Nitrat, TNT ve mazot ile hazırlanan yaklaşık 1 ton olduÄŸu deÄŸerlendirilen patlayıcı yerleÅŸtirildiÄŸi ve zaman ayarlı düzenek ile patlamanın gerçekleÅŸtirildiÄŸi tespit edilmiÅŸtir.”

5 kişi gözaltına alındı

DoÄŸan Haber Ajansı da Diyarbakır'daki patlama sonrası yürütülen soruÅŸturmada 5 kiÅŸinin gözaltına alındığını duyurdu.

Kaynak: Habertürk ve DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.