Sosyal Medya

Güncel

Darbeci tuğgeneralin ağabeyine attığı mesaj: Yaptım bir hata...

Tuğgeneral Erhan Caha’nın, darbe girişimi başarısız olunca ağabeyine “Abi sağlığım iyi bir daha görüşemeyebiliriz, tutuklanacağım, yaptım bir hata” mesajı gönderdiği tespit edildi.



Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nda darbe giriÅŸmine katılan ve aralarında tuÄŸgeneraller Erhan Caha, Adem BoduroÄŸlu, Ali Rıza ÇaÄŸlar’ın da bulunduÄŸu 150 şüpheli hakkında, 3’er kez ağırlaÅŸtırılmış müebbet hapis talebiyle iddianame düzenlendi. Ankara Cumhuriyet Savcısı Musa Yücel’in hazırladığı iddianamede, şüphelilerin 15 Temmuz sabahından itibaren darbe hazırlıklarına baÅŸladıkları, yıllık izinde bulunan ve örgüt üyesi olanları acil çağırdıkları anlatıldı. Örgüt mensubu olmayan askeri personelin, saat 17.00-18.00’de kışlayı terk ettikleri, ancak şüphelilerin mesaiye kalıp karargâh binasında darbe saatini bekledikleri belirtildi.
 
22.00’DE HAREKETE GEÇİLDÄ°
 
Saat 22.00’den itibaren KKK’lığı Karargâh binası ve kışlanın ele geçirildiÄŸi belirtilen iddianamede, bir çatışma yaÅŸanmadığından ölüm ve yaralama meydana gelmediÄŸi belirtildi.
 
Ä°ddianamede, sıkıyönetim direktiflerine uyulmasına iliÅŸkin mesaj formunu şüpheliler Erhan Caha, Atilla Tanrıver ve Adem BoduroÄŸlu birlikte imzalayarak dağıtılmasını saÄŸlandığı anlatıldı. Ä°ddianameye göre, Caha’ya ait cep telefonunda yapılan incelemede, 16 Temmuz 2016 günü saat 11.57’de durumunu soran aÄŸabeyi Ä°lham Caha’ya, “Abi saÄŸlığım iyi, bir daha görüşemeyebiliriz, tutuklanacağım, yaptım bir hata Allah affetsin” mesajı gönderdiÄŸi belirlendi. Caha, 18 Temmuz’daki ifadesinde, darbe giriÅŸiminden önceden haberdar olmadığını savunarak, ÅŸunları kaydetti:
 
AKAR TEKLÄ°FÄ° KABUL ETMEDÄ°
 
“TSK Komuta Harekat Merkezi’nden bir gizli mesaj formu geldi. O formda Silahlı Kuvvetler’in yönetime el koyduÄŸu, sıkıyönetim ilan edildiÄŸi ve KKK Karargâhı’nda Karargâh Sorumlusu olarak görevlendirildiÄŸim yazıyordu. Emir komuta zincirinde yapıldığını düşündüm. Bu sebeple emre uydum. Bu süreçte TSK Harekât Merkezi’nden Partigöç PaÅŸa’yla telefonla görüştüm. Bana kuvvet komutanlarına ve Genelkurmay BaÅŸkanı’na darbe teÅŸebbüsünü teklif ettiklerini, ancak onların kabul etmediklerini söyledi. Ä°ÅŸin yanlış olduÄŸunu bu noktada anladım. PiÅŸmanım, mahcubum.”
 
Ä°ddianameye göre albay Fehmi Atuk’un ev ve iÅŸyerinde bulunan siyah renkli 125 sayfalık ajandasında, KKK’da görevli subaylara (10 morgeneral-29 tümgeneral-62 tuÄŸgeneral) ait, içinde aileleri, siyasi ve dini görüşlerine iliÅŸkin bilgilerin yer aldığı notlar tespit edildi. Atuk’un bir baÅŸka ajandasında ise KKK’da görevli subaylara ait kiÅŸisel bilgilerin yer aldığı belirlendi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.