Sosyal Medya

Güncel

Avrupa Türkiye'nin ve İslam dünyasının güçlenmesini istemiyor

Afganistan'ın kuzey vilayetlerinden Faryab Valisi Sayed Enver Sadat, Avrupa ülkelerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef almasının nedeninin, Türkiye'nin ve İslam dünyasının güçlenmesinden çekinmeleri olduğunu belirtti.



Sadat, yaptığı açıklamada, Batı ülkelerinin Türkiye'nin ve İslam dünyasının güçlenmesini istemediğini dile getirdi.

Bu nedenle CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın hedef alındığına ve Batı'da ErdoÄŸan'a karşı karalama kampanyaları yürütüldüğüne iÅŸaret ederek "Bu karalama kampanyaları, Türkiye'ye hiçbir olumsuz etki yapamaz. Aksine Türk halkı daha da birleÅŸerek güçlenecek." ifadelerini kullandı. 

Sadat, "Türkiye zor günleri geride bıraktı, bundan sonra Türkiye, ErdoÄŸan sayesinde daha da güçlenecek, bizim de duamız 16 Nisan'da halk oylamasının baÅŸarıyla geçmesi ve sandıklardan 'evet' oylarının çıkması yönünde.'' diye konuÅŸtu. 

Halk oylamasından çoğunlukla "evet" çıkacağından emin olduğunu belirten Sadat, bu durumun da Türkiye ve İslam dünyasının güçlenmesini sağlayacağını söyledi.

Sadat, halk oylamasından ''evet'' çıktığı takdirde Türkiye'deki tüm terörist grupların sonunun geleceğini ifade ederek böylece Türkiye'nin daha da refaha kavuşacağına inandıklarını vurguladı.

Vali Sadat, ''Benim oy kullanma hakkım olsaydı kesinlikle 'evet'' oyu kullanırdım.'' dedi.

ERDOÄžAN KARÄ°ZMATÄ°K BÄ°R LÄ°DER

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın karizmatik bir lider olduğunu dile getiren Sadat, Erdoğan'ın ayrıca halkını seven, halkına yardım etmekten usanmayan, dünyadaki tüm mazlumların elini tutan bir insan olduğunun altını çizdi.

Türkiye ekonomisinin AK Parti döneminde güçlendiğini belirten Sadat, Türkiye'nin güçlü ekonomisi, sosyal faaliyetleri ve yardımseverliğiyle dünya gündeminden düşmediğini vurguladı.

TÃœRKÄ°YE-AFGANÄ°STAN Ä°LÄ°ÅžKÄ°LERÄ°

Türkiye ile Afganistan arasındaki dostluk ilişkilerinin yüzyıllara dayandığına dikkati çeken Sadat, şunları kaydetti:

''Türkiye ile Afganistan arasındaki dostluk ilişkileri Mustafa Kemal Atatürk ile Kral Amanullah Han döneminde pekişti, Erdoğan döneminde de çok güçlendi. Türkiye, Afganistan'a eğitim, sağlık, tarım, altyapı, kapasite geliştirme ve birçok alanda yardım yaptı, ayrıca yüzlerce kadın polisimiz Türkiye'de eğitim aldı, binlerce gencimiz bu ülkede hala eğitim almaya devam ediyor. Öte yandan onlarca Türk askeri, bizim güvenliğimiz için ailelerinden uzakta bizim ülkemizde bulunuyor, Afganistan halkı bu iyilikleri asla unutmayacak.''

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.