Sosyal Medya

Güncel

15 Temmuz gecesi Kılıçdaroğlu'nun kaçış anı

Kanlı darbe girişimine 'kontrollü darbe' nitelemesi yapan Kılıçdaroğlu'nun havalimanından kaçış görüntüleri ortaya çıktı.



Sabah Gazetesi'nden Nazif Karaman ve Abdurrahman ÅžimÅŸek, CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu'nun 15 Temmuz darbe giriÅŸimi sırasında Ä°stanbul Atatürk Havalimanı'ndan kaçış görüntülerine ulaÅŸtı.

TANKLARDAN SONRA ÇIKTI

15 Temmuz'a 'kontrollü darbe' diyerek büyük tepki çeken Kılıçdaroğlu, darbe saatlerinde havalimanında birkaç metredeki cuntacı askerlerle karşılaşmamak için VIP salonunda bekledi, tanklar ayrıldıktan sonra da çıkış yaptı.

15 Temmuz gecesi Kılıçdaroğlu'nun kaçış anı

DAKÄ°KA DAKÄ°KA NELER OLDU

İşte dakikası dakikasına o anların hikâyesi:

VIP SALONUNDA BEKLEDÄ°

23:17 Kemal KılıçdaroÄŸlu saat 23.17'de VIP salonuna giriyor ve önce dışarıda bekleyen aracına doÄŸru yöneliyor. Fakat bu esnada VIP nizamiye giriÅŸi, darbecilere ait 2 tank tarafından kapatılmış durumda. KılıçdaroÄŸlu ve beraberindekiler salona dönüyor. Burada yaklaşık 12 dakika geçiren CHP Genel BaÅŸkanı, 2 tankın 23.23'te nizamiyeden ayrılması üzerine de 23.30'da VIP'ten çıkıyor.

CHP'LÄ° BAÅžKANIN EVÄ°NE GÄ°TTÄ°

23:30 Havalimanından ayrılan Kemal KılıçdaroÄŸlu, bir süre otel arayışında bulunduktan sonra Bakırköy Belediyesi'nin CHP'li BaÅŸkanı Bülent KerimoÄŸlu'nun evine geçiyor ve sabaha kadar da orada kalıyor.

15 Temmuz gecesi Kılıçdaroğlu'nun kaçış anı

Nizamiye girişindeki darbeci tanklar, Kılıçdaroğlu'nun VIP'e girişinden 6 dakika sonra ayrılıyor. CHP lideri ve yanındakiler de bu güzergâhtan çıkış yapıyor. (Solda)

15 Temmuz gecesi Kılıçdaroğlu'nun kaçış anı

TANKLARIN KARŞISINA ÇIKAMADI

Görüntülere göre daha önce "Darbe olursa tankın önüne ilk ben dikilirim." diyen CHP lideri KılıçdaroÄŸlu, nizamiyede bulunduÄŸunu haber aldığı tankların karşısına geçmekten kaçınıyor.

Daha önce 15 Temmuz'da yaÅŸadıklarına iliÅŸkin açıklama yapan Kemal KılıçdaroÄŸlu uçaktan indiÄŸi anda darbeyi haber aldığını, arkadaşının havalimanından ayrılmasının uygun olmayacağını söylediÄŸini belirtmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.