Sosyal Medya

Güncel

Mahkeme kararı ile şehitlik ünvanı verilecek

FET֒cü darbeciler tarafından şehit edildiği ve hain olmadığı ortaya çıkan Yüzbaşı Özhan Hekin’e resmi olarak şehitlik unvanı verilmediği öğrenildi. Hekin için ilk olarak Akıncı Üssü davasında ara karar ile iade-i itibarı, ardından da şehitlik unvanı verilecek.



FETÖ’nün 15 Temmuz’daki ihanetinde Akıncı Ãœssü’nde yaÅŸananlar tüm detaylarıyla Ankara BaÅŸsavcılığı’nın iddianamesiyle ortaya çıktı. Ä°ddianamede, kalkışmadan sonra hain olduÄŸu gerekçesiyle, Genelkurmay BaÅŸkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı’nın onayıyla ihraç edilen Ä°nsani Yardım Tugayı’nda görevli Yüzbaşı Özhan Hekin’le ilgili çarpıcı detaylara yer verildi. Buna göre, Kazan Cumhuriyet Savcılığı’nın soruÅŸturmasıyla aklanan Hekin’in darbeciler tarafından ÅŸehit edildiÄŸi kaydedildi. Hekin’in, FETÖ’cülerin halka karşı kullanılmak üzere roket ve ağır makineli silah talep etmesine “Bu benim savaşım deÄŸil” diyerek itiraz ettiÄŸi ve kaçmaya çalışırken de hainlerin kurÅŸunlarının hedefi olduÄŸu ifade edildi. Ä°nsani Yardım Tugayı’ndan Albay Ali Eraslan’ın yönlendirmesiyle 5 asker ile birlikte Akıncı Ãœssü’ne geldiÄŸi ifade edilen Hekin için ayrıca, halka ateÅŸ etmek yerine ÅŸehit olmayı nasıl göze aldığı da aktarıldı.
 
Hekin’in kaçışı üzerine de nizamiyede nöbet tutan FETÖ’cü Halil Burak Balcı’nın, Albay Ali Eraslan ve Yarbay Mustafa Zelbey’i arayarak “Komutanım, Özhan Hekin giderse buradaki tüm istihbaratı verir, onu almamız gerekir” dediÄŸi belirtildi. Zelbey ve Eraslan’ın ise “Ne gerekiyorsa onu yapın, durdurun, durmazsa indirin” talimatı verdiÄŸi ve Balcı’nın da silahla ateÅŸ ederek vurduÄŸu anlatıldı. Ä°ddianamede ÅŸehit olduÄŸu aktarılan Hekin’in ise resmi olarak ÅŸehit olmadığı öğrenildi. Karar’ın görüştüğü Hekin’in yakınları, ÅŸehit yüzbaşı için Akıncı Ãœssü davasında bir ara karar verileceÄŸini iletti. Buna göre ara kararda ilk olarak Hekin’in iade-i itibarı verilecek ve ÅŸehit yüzbaşının ihraç kararı kaldırılacak. Ardından da resmi olarak ÅŸehitlik ünvanı verilecek.
 
 
 
KARAR

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.