Sosyal Medya

Dünya

McCain: ABD ÖSO'yu desteklemeli!

John McCain, Trump’ın yeni bir Suriye stratejisiyle, Özgür Suriye ordusunun yeniden canlandırılarak desteklenmesi ve uçuşa yasak güvenli bölgeler oluşturulması gerektiğini söyledi



ABD Senato Silahlı Hizmetler Komitesi’nin BaÅŸkanı John McCain, BaÅŸkan Donald Trump’ın yeni bir Suriye stratejisiyle, Özgür Suriye ordusunun yeniden canlandırılarak desteklenmesi ve uçuÅŸa yasak güvenli bölgeler oluÅŸturulması gerektiÄŸini söyledi.

GÜVENLİ BÖLGE OLUŞTURULMALI

John McCain, CNN International’a yaptığı konuÅŸmada, Rusların Halep’te hastaneyi bilerek bombaladıklarını, vuracakları yere önce dron gönderip kesin yer tespit yapıp sonra bombaladıklarını söyledi. McCain, "Ben Özgür Suriye ordusunun kalan kısmını eÄŸitmeyi silahlandırmayı tamamlamamız gerektiÄŸine inanıyorum. Mülteciler için de varil bombalarının atılmadığı güvenli bölge oluÅŸturulması gerektiÄŸini düşünüyorum" dedi.

ESED AMERÄ°KAN ORDULARI TARAFINDAN DEVRÄ°LEMEZ

McCain, ABD’nin Suriye’ye müdahale etmemesi durumunda da yüz binlerce insanın varil bombaları ile ölmeye devam edeceÄŸini ileri sürdü. BeÅŸar Esed’in Amerikan orduları tarafından devrilmeyeceÄŸini, Esed’in, eÄŸitilen ve teçhiz edilen güvenli bölgedeki Özgür Suriye ordusu tarafından devrileceÄŸini söyleyen McCain, "Esed Suriyeliler tarafından deÄŸil, Rusya ve Ä°ran tarafından iktidarda kalmaya devam ediyor. Bir hava alanının vurulması yetersiz. Åžimdi tepkilere bakalım. Suriye’nin askeri hava üssünün bombalanması doÄŸru bir ÅŸeydi fakat yapılacak ilk iÅŸti"dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.