Sosyal Medya

Dünya

Roketsan'dan Rus hava savunma sistemleri ile ilgili büyük iddia

Roketsan Genel Müdür Yardımcısı Torun, "(ABD'nin Suriye'deki hava üssünü vurması) Rus savunma sistemleri füzeleri karşılayamaz diye bir olay yok. Demek ki hava savunma sistemleri kapatıldı, onlar da geçti" dedi



Roket Sanayi ve Ticaret AÅž (Roketsan) Genel Müdür Yardımcısı Abdullah Hayri Torun, ABD'nin Suriye'de rejime ait hava üssünü vurmasıyla ilgili, "Rus savunma sistemleri füzeleri karşılayamaz diye bir olay yok. Demek ki hava savunma sistemleri kapatıldı, onlar da geçti." iddiasında bulundu.

Manavgat Sanayici ve Ä°ÅŸ Adamları DerneÄŸi (MASÄ°AD) tarafından üyelere yönelik bir otelde düzenlenen toplantıya katılan Torun, Türkiye'de savunma sanayinin geliÅŸimi hakkında bilgiler verdi. 

RUS HAVA SAVUNMA SÄ°STEMLERÄ° AMERÄ°KAN FÃœZELERÄ°NÄ° ENGELLEYEMEZ DÄ°YE BÄ°R OLAY YOK"

ROKETSAN Genel Müdür Yardımcısı Torun, toplantıya katılan üyelerin sorularını da cevapladı.

Torun, Amerika'nın Suriye'ye yönelik füze saldırısında, Rus hava savunma sistemlerinin Amerikan Tomahawk füzelerini neden durduramadığı sorusuna, "Rus savunma sistemleri füzeleri karşılayamaz diye bir olay yok. Demek ki hava savunma sistemleri kapatıldı, onlar da geçti. Yani, Rus hava savunma sistemleri Amerikan füzelerini engelleyemez diye bir olay yok. Çünkü bir füzenin geldiğini hava savunma sistemi 400 kilometre önceden bilir. 400 kilometre önceden çıktığını görür, kendi menziline geldiği zaman imha eder." yanıtını verdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.