Sosyal Medya

Güncel

Bir grup Saadet Partiliden 'Evet' açıklaması

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun 16 Nisan’da ‘Hayır’ oyu kullanacaklarının açıklamasının ardından, İzmir’de bir basın toplantısı düzenleyen üst düzey parti yöneticilerinin de aralarında bulunduğu bir grup partili, referandumda ‘Evet’ oyu kullanacaklarını açıkladı.



Saadet Partisi Genel BaÅŸkanı Temel KaramollaoÄŸlu, geçtiÄŸimiz günlerde ‘Hayır’ oyu kullanacaklarını açıklayarak, referandum çalışması yürütmeyeceklerini bildirmiÅŸti. Bu açıklamaların ardından, genel merkezin aldığı kararda tüm parti teÅŸkilatlarına iletildi. Ä°zmir’de ise farklı bir geliÅŸme yaÅŸandı. Ä°zmir’de bir araya gelen üst düzey parti yöneticilerinin de aralarında bulunduÄŸu kiÅŸiler, 16 Nisan CumhurbaÅŸkanlığı Sistemine geçiÅŸ için yapılacak anayasa deÄŸiÅŸiklik referandumun ‘Evet’ oyu kullanacaklarını açıkladı.
 
Mevcut görevdekiler 16 Nisan’da ’Evet’ diyor
 
Bornova Manavkuyu Öğretmen Evindeki toplantıya, Saadet Partisi Genel Merkez Ä°dare Kurul Ãœyesi Bayram Sakartepe, Ä°zmir Ä°l MüfettiÅŸi Burhanettin Barbak, eski Anadolu Gençlik DerneÄŸi Ä°l BaÅŸkanı ve eski Saadet Partisi Ä°zmir Ä°l BaÅŸkan Yardımcısı Cemal Arıkan, Ä°zmir Ä°l BaÅŸkanlık Divanı Ãœyesi Kamil Bilgili, Ä°zmir Ä°l Disiplin Kurumlu BaÅŸkanı Mustafa Korkmaz da katıldı. Basın toplantısında açıklamayı ise Genel Ä°dare Kurul Ãœyesi Bayram Sakartepe yaptı. Sakartepe, parlamenter sistemin aksaklıklarına deÄŸinerek, Türkiye’nin 16 Nisan’da ayağındaki prangalardan kurtulacağını söyledi. Sakartepe, "Bu ülkede atanmışlar yıllarca seçilmiÅŸleri hükümranlık kurdular. Artık bu ülkede vesayetin bitmesi gerekiyor; aslında baÅŸkanlık sistemine geçmekle milletimiz 150 yıllık prangalarından kurtuluyor, vesayet rejimlerinden kurtuluyor. Bu ülkede kaç defa darbeye maruz kaldık. Bunda da en çok milli görüş darbeye maruz kaldı. 28 Åžubat’ın en karanlık günlerinde, en soÄŸuk günlerinde, halkın oyuyla seçilmiÅŸ milletvekillerimize yemin ettirilmedi, vatandaÅŸlıklardan çıkarıldı. Partimiz kapatıldı, siyasi yasaklara maruz kaldık. Halkın seçtiÄŸini rahmetli Erbakan hocamıza karşı antidemokratik her türlü uygulamaya maruz kaldık. Vesayet rejiminden ve prangalarından inÅŸallah 16 Nisan’da milletimizin kurtulacağını düşünüyorum. Türkiye 15 Temmuz’da son haçlı seferini bertaraf etti. Türkiye’nin iÅŸgal planlarını bozdu" dedi.
 
"Türkiye’nin mutlaka BaÅŸkanlık Sistemine geçmesi gerekiyor"
 
GeçmiÅŸten örnekler veren ve bazı siyasi parti temsilcilerinin BaÅŸkanlık Sistemini savunduÄŸunu anlatan Bayram Sakartepe, "15 temmuz’un devamının gelmesi gerekiyor; iÅŸte millet kendi eliyle tekrar devletini yapılandırmak istiyor. Turgut Özal, Alparslan TürkeÅŸ, Süleyman Demirel, Muhsin YazıcıoÄŸlu gibi giderler hepsinin ittifak ettikleri bir konu vardı; mutlaka baÅŸkanlık sistemine geçilmesi noktasında. Olaylara bakış açımız farklı olabilir, sorunları çözüme biçimimizde farklı olabilir; ama bazı meseleler vardır ki el ele gönül gönüle bir arada olmamız gerekiyor. Devletin her kademesinde görev almış, milletin baÄŸrından çıkanlar bize bir tecrübe bıraktı. Bu milli tecrübeyi kullanmamız lazım. Türkiye’nin mutlaka BaÅŸkanlık Sistemine geçmesi gerekiyor. Bu referanduma ’evet’ denilmesi gerektiÄŸi kanaatindeyiz. Bu söylediklerimiz geçmiÅŸte söylendi. 2017 Türkiyesin de ilk kez idealleri gerçekleÅŸtirme fırsatı bulduk" ÅŸeklinde konuÅŸtu.
 
"’Evet’ dediÄŸimizi kamuoyuna deklare ediyoruz"
 
  Sakartepe, son olarak şöyle devam etti:
"16 Nisan 2017 tarihi aslında milletimizin özlemlerine hasretlerin ne bir adım kalmıştır. Bu fırsatı belki tarih sürecinde bir defa daha yakalayamayabiliriz. Ondan dolayı hepimizin siyasi parti ayrımı gözetmeden, milli bir mesele olarak buna sahip çıkmamız gerekiyor. Zira dünyada bir üstünden geçmiyor, olaÄŸan üstü bir ÅŸartlardan geçiyor. Bölgemize ülkemiz çok sıkıntılı günlerden geçiyor. Bizim çok güçlü olmamız gerekiyor. 1000 yıllık devlet gene gelinliÄŸine ülkemiz ÅŸu günlerde yaÅŸanan olaylarında farkında. Ben ve arkadaÅŸlarım bugün bu referandumda ’evet’ diyeceÄŸimizi kamuoyuna duyurmak için sizlerle beraberiz. Bu mesele ne Ak Parti meselesi, ne Milliyetçi Hareket Partisi meselesi, ne de Büyük Birlik Partisi meselesi; bu mesele bu ülkenin ve milletimizin geleceÄŸinin meselesi. Aslında 16 Nisan’da ülkemizin geleceÄŸi oylanmaktadır. Bizler 16 Nisan’da ’Evet’ dediÄŸimizi kamuoyuna deklare ediyoruz, açıklıyoruz."
Basın toplantısına ayrıca, geçmişte teşkilatlarda görev almış çok sayıda milletvekili adayı, belediye başkan adayları ve mevcut yönetim kurulu üyeleri de katıldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.