Sosyal Medya

Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Onların tuzaklarını azimle bozduk

Halk oylamasının yapılacağı 16 Nisan'a sayılı günler kaldı. Onbinlerce kişi, bugün Yenikapı'da düzenlenen 'Büyük İstanbul Mitingi'nde buluştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarihi mitingde "Biz, ülkemiz ve milletimiz önüne konan tüm tuzakları bu azimle bozduk ve bozmaya devam edeceğiz" dedi.



umhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla düzenlenen Evet mitingine milyonlar katıldı. Başbakan Yıldırım'ın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarihi mitingde halka seslendi.
Bugün Yenikapı bir başka güzel inanıyorum ki yarın da başka bir güzel olacak. Çünkü evetler semaya yükseliyor. Haftaya pazar sandıklar evetler bir başka güzel. Buradan nüfusumuzun yüzde 20'sini sinesinde barındıran İstanbul'u saygı ile selamlıyorum.
 
"İstanbul halkı ile bir şey söyledik bu şarkı burada bitmez"
 
İstanbul 16 Nisan'da evet diyerek FETÖ hainlerinin kökünü kurutmaya hazır mı? İstanbul 16 Nisan'da evet diyerek PKK terör örgütünün kökünü kazımaya hazır mı? İstanbul 16 Nisan'da evet diyerek FETÖ'nün avukatlığına soyunan CHP'ye haddini bildirmeye hazır mı?
 
Kardeşlerim, bugüne kadar hiçbir gücün önünde eğilmedik biz sadece rüku ve secdede eğildik bundan sonrada bu istikamet üzerine devam edeceğiz. İstanbul benim için şehirlerden bir şehir değil burası okuduğum, büyüdüğüm, çalıştığım siyaseti öğrendiğim şehirdir. İstanbul'dan aldığım tecrübe ile tüm Türkiye'ye hizmet ediyoruz. Durmak yok... Büyükşehir Başkanı olduğumuzda birileri dudak büküyordu İstanbul halkı ile bir olduk kardeş olduk hep birlikte Türkiye olduk. Kısa sürede öyle bir devrim gerçekleştirdik ki bize dudak bükenler mahcup oldu. Batı bile sessiz devrim dedi. Haksız ve adaletsiz bir şekilde cezaevine giderken İstanbul halkı ile bir şey söyledik bu şarkı burada bitmez. Hapisten çıkınca bu sefer tüm Türkiye'ye bir şey söyledik.
 
Tarihimizden gelen bir birikim
 
Yeni yönetim sistemimiz tarihimizden gelen bir birikimin ifadesidir. İstanbul evet diyerek ecdadının mirasına sahip çıkıyor mu? İstanbul evet diyerek çocuklarına geleceğine miras bırakmaya hazır mı?
 
Ülkemizde 48 hükumet kuruldu seçimler 4 yılda bir yapılsaydı 15-20 hükumet kurulacaktı. Ülkeyi batırdınız bitirdiniz. Kişi başı gelirin 300 dolar olduğu günlerden bugünlere geldik. Şimdi 11 dolara ulaştırdık. Amerika tarihi boyunca 17 başkanla yönetilmiş. İngiltere 11 Almanya 24 hükumetle bugüne ulaşmış. Bizim 48 hükumet kurmamız demokrasimizin istikrarsız olduğunun ispatıdır. İstikrarsızlık dönemlerinde büyüme yüzde 4 bile bulamadı. Eğer Türkiye güçlü hükumetler ile yönetilseydi bugün bulunduğumuz yerin iki katı ilerisinde olacaktık.
 
"Tüm dünya duysun"
 
16 Nisan'da tüm liderlerin özlemi olan bir değişimi hayata geçiriyoruz. Bu adımı atmamız kolay olmadı 2002 Kasım'dan beri her zaman önümüzü kesmeye çalıştılar. Her seçim bizim ve milletimiz için bir imtihana dönüştü.
 
İnşallah bu dualar bu sadakatle çizgimizde yürüyeceğiz. Biz ülkemiz ve milletimiz önüne konan tüm tuzakları bu azimle bozduk ve bozmaya devam edeceğiz. İstanbul 16 Nisan'da güçlü Türkiye için evet diyor mu? Tüm dünya duysun. İstanbul müreffeh Türkiye için evet diyor mu? 16 Nisan'a kadar kapı kapı dolaşmaya var mısın? Türkiye demokrasisini hak etmiş bir ülkedir. Milletimiz bir asır önce İstanbul önlerine gelen düşmana bakıp 'Geldikleri gibi giderler dedi' 15 Temmuz'da da İstanbul en önemli sınavlarından birini anlının akıyla verdi. Bu mücadele İstanbul 99 şehit verdi.
 
Benim kanaatimi biliyorsunuz, işte karar 16 Nisan. 16 Nisan'da sandıktan çıkacak her 'evet' onun da yolunu açacaktır. Bak Kılıçdaroğlu ne diyor; 'Ben hayır demem.' diyor, tamam ne güzel. Sayın Bahçeli zaten kanaatini açıkladı; 'Ben evet derim.' diyor. Sayın Yıldırım'ın da kanaatini biliyorum. Meclis'ten geçip bana geldiğinde ben de bunu onaylarım. Tereddütsüz onaylarım, zira şehitlerimizin o katillerini affetme yetkimiz bizim yok, böyle bir şey yapamayız.
 
"Kontrollü koltukta oturan her işin o şekilde yürüdüğünü sanır"
 
O gece 3.30 Atatürk Havalimanı'na indiğimde on binler karşıladı. Gurur duydum. F-16'lar üzerimizde uçuyor. Tanklara aldırmadan benim milletim iradesine sahip çıkıyor. Aynı gece benden 3-3.5 saat kadar önce oraya birisi daha gelmişti. CHP Genel Başkanı... Kendi ifadesi ile 23.40 civarında iniyor. Ortalığın karışık olduğunu görünce Bakırköy Belediye Başkanı'nın evine gidiyor. 'Sayın Cumhurbaşkanı Marmaris'ten çıktığında beni haberdar etseydi ben de oraya gelirdim' diyor. Biz Face Time'den tüm Türkiye'ye çağrımızı yaptıoki niye gelmedin? Bu kişi 'Darbe olsa tankın üstüne çıkarım' diyen bir kişi. Bu durumda olan birinin yapabileceği bir şey olabilir mi?
Bunlar da yürek diye bir şey yok. 'Darbelere karşı olduğumu söyledim' diyor. İyi ki söyledin. Sonra utanmadan 'Bu kontrollü darbedir' diyor. Kontrollü koltukta oturan her işin o şekilde yürüdüğünü sanır. Kasetle oraya gelmiş olan biri. Yedi seçim kaybetti. Şimdi sekizinciye hazırlanıyor. Ama inanın yine gitmez. Koltuk kontrollü... Ama ne olursa olsun biz onlara rağmen yola devam edeceğiz. CHP'ye gönül vermiş kardeşlerimize üzülüyorum, fikirlerimiz uymasa da bu felakete maruz kaldıkları için üzülüyorum. Gelin bu adamdan kurtulun. Rerkor bir oyla Evet olduğu takdirde artık bu zatın yerinde oturamayacağına inanıyorum.
 
"Böyle genel başkanların böyle milletvekilleri olur"
 
Bir gün FETÖ'nün borazanlığını yapan, ertesi gün PKK seviciliğine soyunan, bir sonraki gün başka bir terör örgütünün avukatlığını üstlenen parti, cumhuriyetin partisi olamaz. Cumhuriyetin sahibi cumhurdur, millettir. Bunların her şeyden önce millete ve milli iradeye saygısı yok. Bu partinin bir milletvekili çıkar 'evet verenleri İzmir'de denize dökmekten' söz eder. Diğeri ondan aşağı kalmamak için 'hayır çıkarsa düşmanı İzmir'den denize dökmüş kadar sevineceklerini' söyler. Güya bu da deneyimli. Deneyimlisi öyle, deneyimsizi böyle. CHP milletvekillerinin bu halk oylaması kampanyası döneminde sokakta vatandaşı tehdit etmekten, kahvede darbetmeye kadar sergilemedikleri rezalet kalmadı. Böyle genel başkanların böyle milletvekilleri olur.
 
"Gelin bu adamdan kurtulun"
 
CHP'ye gönül vermiş kardeşlerim için üzülüyorum, fikirlerimiz uymasa da bu kardeşlerimizin Kılıçdaroğlu gibi bir felakete maruz kalması gerçekten üzüntü verici. Onun için diyorum ki 16 Nisan, CHP'ye gönül vermiş kardeşlerimin de günüdür. Gelin bu adamdan kurtulun. 16 Nisan'da şöyle rekor bir evet oranına ulaşmamız halinde artık bu zatın yerinde oturamayacağına inanıyorum. Türkiye'nin ana muhalefet partisini terör örgütleriyle aynı çizgiye getiren birisi bu ülkede alternatif siyaset üretemez.
 
"Dönüm noktası olduğunu biliyorlar"
 
Biz, söz de karar da milletindir diye yolumuza devam ediyoruz, devam edeceğiz. Seçim dönemlerinde yurt dışında kampanya yapılması yeni bir durum olmadığı halde bu seçimde bu engellemeyi yaptılar. Ne yaparlarsa yapsınlar biz bunların hepsini aştık, aşıyoruz ve aşacağız. 40 yıldır siyasetin içindeyim. 40 yıldır bu tür çalışmaların yapıldığını biliyorum. Peki bu defa niye böyle telaşlı bir engelleme çabasıyla karşı karşıya kaldık? Çünkü bu halk oylamasının alelade bir seçim olmadığını, Türkiye'nin geleceği için bir dönüm noktası niteliği taşıdığını çok iyi biliyorlar.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.