Sosyal Medya

Güncel

CHP Kadın Kolları eski Genel Başkanından şaşırtan referandum kararı

CHP Kadın Kolları eski Genel Başkanı Deniz Pınar Atılgan, “Cumhuriyet kadını olarak, ekibim ile birlikte yeni anayasaya ’evet’ diyeceğiz” dedi. 11 dönem CHP Parti Meclisi üyeliği yapan Atılgan, partisinin Atatürk’ün çizgisinden uzaklaştığını ifade etti.



CHP Kadın Kolları eski Genel BaÅŸkanı Deniz Pınar Atılgan, yurt genelinde, yeni anayasaya ’evet’ programları düzenleyen Avrasya Yerel Yönetimler BirliÄŸi Genel BaÅŸkanı Hasan Cengiz’i, Keçiören’de bulunan merkezlerinde ziyaret etti.
CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt’un “Evet çıkarsa hepinizi denize dökeriz” sözlerini eleÅŸtiren Atılgan, “Ãœlkenin ve Türk milletinin geçirdiÄŸi bu zor günlerde, ayrıştırıcı ve nefret dili kullanan Sayın Bozkurt, Türkiye Cumhuriyetinin kurucu iradesine ters düşmektedir” ifadelerini kullandı. “Atatürk, küresel güçler ile savaÅŸmış, emperyalist ve iÅŸgalci kuvvetleri, ülkemizden kovmuÅŸtur” diyen Atılgan, ”Onların taÅŸeron kölelerini de ait olduÄŸu yere gömmüştür” ÅŸeklinde konuÅŸtu. Türkiye’nin bir önceki yüzyılda mücadele ettiÄŸi KurtuluÅŸ Savaşı’nın, içinde yaÅŸanılan bu süreçte de verildiÄŸinin altını çizen Atılgan, Atatürkçü ve devletçi kadroların Kuvayı Milliye ruhunda bir duruÅŸ sergilemesi gerektiÄŸini kaydetti.
 
“Yeni anayasaya ’evet’ diyeceÄŸiz”
 
Avrasya Yerel Yönetimler BirliÄŸi Genel BaÅŸkanı Hasan Cengiz’in yurt genelinde düzenlediÄŸi “yeni anayasaya evet” programlarına destek vereceÄŸinin altını çizen Atılgan,”Cumhuriyet kadını olarak, ekibim ile birlikte yeni anayasaya ’evet’ diyeceÄŸiz” dedi.
11 Dönem CHP Parti Meclisi üyeliÄŸi yaptığını hatırlatan Atılgan, geçen dönem ise partisinin kadın kolları baÅŸkanlığı yaptığını ifade etti. 1970’li yıllardan beri aralıksız CHP‘de siyaset yaptığını dile getiren Atılgan, CHP’nin Atatürk’ün çizgisinden uzaklaÅŸtığını savundu. Atılgan, ÅŸunları kaydetti:
"Cumhurbaşkanımız'ın yanında olmalıyız"
"Atatürk, iç ve dış tehditlerin olduÄŸu bir dönemde halkımızı örgütledi ve iÅŸgalci kuvvetler ile mücadele etti. Böyle bir dönemde CumhurbaÅŸkanımız Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın yanında olmalıyız ve desteklerimizi esirgememeliyiz.”
 
AK Parti Genel BaÅŸkan Yardımcısı Mustafa AtaÅŸ ve AYYB Genel BaÅŸkanı Cengiz’e de görüşlerini aktardığını söyleyen Atılgan, AtaÅŸ’ın birleÅŸtirici ve kucaklaÅŸtırıcı üslubu ile örnek bir davranış sergilediÄŸini anlattı. Atılgan, bu süreçten sonra milli iradeden yana olacağını da sözlerine ekledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.