Sosyal Medya

Dünya

Rusya'dan 'Kudüs' açıklaması

Rusya'dan Batı Kudüs'ü İsrail'in başkenti, Doğu Kudüs’ü ise gelecekteki bir Filistin devletinin başkenti olması gerektiğine inandıkları açıklaması yapıldı.



Rusya DışiÅŸleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Ä°srail-Filistin sürecinde BirleÅŸmiÅŸ Milletler tarafından onaylanmış prensiplere Rusya’nın baÄŸlı kalmaya devam edeceÄŸi belirtildi.

Söz konusu prensipler doÄŸrultusunda Rusya’nın, DoÄŸu Kudüs’ün gelecekteki bir Filistin devletinin baÅŸkenti olması gerektiÄŸine inandığının belirtildiÄŸi açıklamada, "Bu baÄŸlamda, Batı Kudüs'ü ise Ä°srail'in baÅŸkenti olarak tanıdığımızı belirtmemiz gerekiyor." ifadesi kullanıldı.

Moskova’nın Ä°srail ve Filistin arasında yaÅŸanan süreçten derin bir rahatsızlık duyduÄŸunun vurgulandığı açıklamada, tarafların yaklaşık 3 yıldır politik istiÅŸarelerde bulunmadığı ve durumun giderek kötüleÅŸtiÄŸi savunuldu.

Rusya’nın iki devletli çözüme, Filistin ve Ä°srail halkının ulusal gereksinimlerini saÄŸlayan en uygun çözüm olarak baktığı belirtilerek, Rusya’nın dostu olan bu iki ülkenin yanı sıra bölgedeki ve uluslararası tüm toplumların bu çözümden yana olması gerektiÄŸi kaydedildi.

TRUMP'UN ELÇİLİK VAADİ

ABD BaÅŸkanı Donald Trump, seçim sürecinde, ABD'nin Tel Aviv BüyükelçiliÄŸini Kudüs'e taşıma sözü vermiÅŸti. Filistinliler, "Kudüs'ü Ä°srail'in baÅŸkenti olarak tanıma" anlamına gelecek bu adıma ÅŸiddetle karşı çıkarak tepki gösteriyor.

Ä°srail BaÅŸbakanı Binyamin Netanyahu, son 11 ayda Rusya’yı 3 kere ziyaret etmiÅŸ, Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin ile sık sık telefon görüşmesi yapmıştı.

Doğu Kudüs, 1967'den beri İsrail işgali altında bulunuyor.

AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.