Sosyal Medya

Güncel

MİT'ten Adil Öksüz açıklaması

MİT, Gülen örgütünün "hava kuvvetleri imamı" olduğu iddia edilen ve halen aranan Adil Öksüz'le ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, "Adil Öksüz, MİT'e çalışmamıştır" denilerek iddialar yalanlandı. Örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'la ilgili tespitlerin de Mayıs 2016'dan itibaren adli makamlar, güvenlik birimleri ve diğer ilgili makamlarla eş zamanlı olarak paylaşıldığı vurgulandı.



Milli İstihbarat Teşkilâtı (MİT) Müsteşarlığı, Gülen örgütünün "hava kuvvetleri imamı" olduğu iddia edilen firâri Adil Öksüz'le ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, Öksüz'ün MİT'e çalıştığı iddiaları yalanlandı:

"Adil Öksüz, Milli Ä°stihbarat TeÅŸkilâtı'nın terör örgütü içerisindeki kaynağı olmamıştır ve Milli Ä°stihbarat TeÅŸkilâtı'na çalışmamıştır. Adil Öksüz’ün nasıl serbest kaldığı konusu yargının iÅŸi olup, ilgili makamlar tarafından gerekli soruÅŸturma ve takibat yapılmaktadır."

"ByLock programının çözülmesi, FETÖ/PDY'nin çökertilmesinde, ilişki ağının deşifre edilmesinde ve mensuplarının devletten ayıklanmasında kullanılan önemli kaynaklardan biridir. İstihbari çalışmalar neticesinde elde edilen ByLock'a ilişkin tespitler, Mayıs 2016 tarihinden itibaren, çalışmaya konu ham verilerle birlikte adli makamlar, güvenlik birimleri ve diğer ilgili makamlarla eş zamanlı olarak paylaşılmıştır."

İki gün gözaltında kaldı, serbest kaldı, kaçtı

15 Temmuz darbe giriÅŸimini organize eden isimler arasında yer alan Adil Öksüz, 16 Temmuz’da Ankara'daki Akıncı Ãœssü'nde gözaltına alındı. Öksüz, 18 Temmuz’da sabaha karşı savcılığa sevk edildikten sonra tutuklama istemiyle mahkemeye çıkarıldı. Öksüz, "sabit ikametgâh sahibi olması ve delilleri karartma imkânı olmaması" gerekçeleriyle serbest bırakıldı. Savcılık bu karara itiraz etti. Ä°tirazı deÄŸerlendiren hâkim de tutuklama talebini reddetti. Hem Öksüz'ü serbest bırakan hem de savcının itirazını reddeden hâkimler hakkında HSYK tarafından soruÅŸturma baÅŸlatıldı. Ä°ki hâkim görevden uzaklaÅŸtırıldı.

Akıncı Üssü iddianamesi de mahkemede: 2 numara Adil Öksüz

Darbe giriÅŸimi sırasında Akıncı Hava Ãœssü'ndeki eylemlerle ilgili iddianame de mahkemeye gönderilmiÅŸti. Ä°ddianamenin bir numaralı şüphelisi Fethullah Gülen, iki numaralı şüpheli ise Adil Öksüz. 

Kaynak: AA, Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.