Sosyal Medya

Güncel

BM'den Suriye'de 72 saatlik ateşkes çağrısı

BM İnsani Yardım Danışmanı Egeland, İdlib’deki saldırının ardından Washington’un Suriye’deki iç savaşa yeniden ilgi göstermesini iyi karşıladığını belirtti. “Umarım bu dönüm noktası olur. Umarım bu diplomasinin yeniden doğuşudur” dedi. Egeland, ABD, Rusya, Türkiye ve İran’a 72 saatlik insani ateşkes çağrısında da bulundu.



BirleÅŸmiÅŸ Milletler Ä°nsani Yardım Danışmanı Jan Egeland, eÄŸer ABD ve Rusya’nın siyasi çözüm için baskıda bulunmalarına neden olacaksa, Ä°dlib’deki saldırının ardından Washington’un Suriye’deki iç savaÅŸa yeniden ilgi göstermesini iyi karşıladığını belirtti.

Cenevre’de her hafta düzenlenen Suriye’deki insani durum hakkındaki toplantıya baÅŸkanlık ettikten sonra konuÅŸan Egeland, “Umarım bu dönüm noktası olur. Umarım bu diplomasinin yeniden doÄŸuÅŸudur” dedi.

Egeland, 72 saatlik insani ateÅŸkes ve kuÅŸatma altında veya ulaşılması zor bölgelere yardım için, BirleÅŸmiÅŸ Milletler’in ABD, Rusya, Türkiye ve Ä°ran’a giriÅŸimde bulunmaları için çaÄŸrıda bulunduÄŸunu da ifade etti.

Kaynak: Reuters

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.