Sosyal Medya

Güncel

Mahkeme başkanının FETÖ sanığına cevabı salonda alkış fırtınası yarattı!

FETÖ sanığının "Neden bu polislerden kimse aracın içindeki askeri vurduklarını söylemiyor" sözlerine Mahkeme Başkanı'dan çok sert cevap geldi.



FETÖ'nün darbe girişimi sırasında TÜRKSAT baskınına ilişkin açılan davada sanık Mustafa Altunay'ın "Neden bu polislerden kimse aracın içindeki askeri vurduklarını söylemiyorlar" sözlerine Mahkeme Başkanı İsmail Ademoğlu, "Ne demeye çalışıyorsun ki? Polisler için darbecileri öldürmek bir şereftir" karşılığını verdi. Bu sözler üzerine mahkeme salonu alkışlara boğuldu.

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Gölbaşı'ndaki TÜRKSAT'a giderek yayınları kesmeye çalışan 5'i sivil 16 sanığın yargılanmasına devam edildi. Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada müşteki beyanlarının tamamlanmasının ardından avukatı olmadığı için savunmasını yapmayan sanık Mustafa Altunay'ın savunmasına geçildi. Daha önce savunma yapmak istemediğini, şimdi savunma yapmaya karar verdiğini belirten Altunay, "Sebebi de öyle ya da böyle biz bir şekilde TÜRKSAT'ta bulunduk. Oraya helikopter ile gittik. Eray Uçkun Yarbaydan sonra en kıdemli kişi benim. Ben yüzbaşıyım ve kimse benim yüzbaşı olduğumu bilmediğine göre orada komutan olarak davranmadığım görülüyor" iddiasında bulundu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.