Sosyal Medya

Coğrafyamız

Otopside kimyasal kullanımı tespit edildi

Suriye'nin İdlib kentinde düzenlenen saldırı sonrasında Türkiye'ye getirilen üç cenazeye yapılan otopsinin sonuçlarını açıklayan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Otopside kimyasal silah kullanıldığı tespit edildi" dedi.



Adalet Bakanı Bekir BozdaÄŸ, Ä°dlib'deki saldırıda hayatını kaybeden üç Suriyelinin cesetlerine yapılan otopsi sonucuyla ilgili olarak "Otopside kimyasal silah kullanıldığı tespit edildi" açıklamasında bulundu. 

"İdlib'den getirilmiş olan 3 ceset üzerinde Adana'da otopsi yapıldı. Yapılan otopsi sonucunda kimyasal silah kullanıldığı tespit edildi."

Bozdağ "Şu an hem Dünya Sağlık Örgütü temsilcileri hem de Birleşmiş Milletler Kimyasal Silahları Yasaklama Organizasyonu temsilcilerinin olduğu bir çalışmayla bu otopsi tamamlanmış durumda. Esed'in kimyasal silah kullandığı, bu bilimsel incelemeyle de tespit edilmiş durumda" diye konuştu.

Dünya Sağlık Örgütü 'sinir gazı bulgusu var' demişti

SaÄŸlık Bakanı Recep AkdaÄŸ da dün yaptığı açıklamada, "Bir kimyasal saldırı olduÄŸuna dâir bizde bulgular mevcut" ve "Bu bulguları dokümante ederek Dünya SaÄŸlık Örgütüne de gönderiyoruz" ifadelerini kullanmıştı. 

Bu açıklamanın ardından Dünya SaÄŸlık Örgütü de Ä°dlib'deki saldırıda sinir gazı kullanıldığını gösteren bulgular olduÄŸunu duyurmuÅŸtu. 

Ä°dlib'deki saldırıda aralarında çocukların da olduÄŸu 100'e yakın kiÅŸi hayatını kaybetmiÅŸ, 400'e yakın kiÅŸi de yaralanmıştı. 

Yaralılardan 32'si Türkiye'ye getirilerek Hatay'daki hastanelerde tedavi altına alnımış, bunlardan 3'ü hayatını kaybetmiÅŸti. 

Kaynak: AA, DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.