Sosyal Medya

Güncel

Dicle Kalkanı geliyor

Kuzey Irak’ta PKK’nın ikinci Kandil yapmaya çalıştığı Sincar’a operasyon geliyor. Fırat Kalkanı’nda ilk etabın bitmesinin ardından Mehmetçik, ‘Dicle Kalkanı’ için uzun süredir yığınak yapılan Silopi’de harekât için hazır durumda.



Musul’un batısında terör örgütü PKK’nın ikinci Kandil yapmaya çalıştığı Sincar (Åžengal) bölgesine operasyonun eli kulağında. ABD’nin, Suriye’nin kuzeyi için tasarladığı ‘terör koridoru’ projesine Fırat Kalkanı ile büyük darbe indiren Mehmetçik, koridorun doÄŸu yakasındaki en stratejik noktayı teröristlerden temizlemeye hazırlanıyor. Çok yakında baÅŸlaması beklenen Dicle Kalkanı Harekâtı, Musul yakınındaki BaÅŸika’da eÄŸitilen güçlerle birlikte MehmetçiÄŸin yeni bir destanına sahne olacak. Tıpkı Suriye’nin birçok bölgesinde olduÄŸu gibi ‘DEAÅž iÅŸgalini’ bahane eden PKK, 2014 AÄŸustos’unda Ezidilerin yurdu Sincar’a yerleÅŸmiÅŸ ve buradan bir daha çıkmadı. Ankara, teröristlerin buradan temizlenmesi yönünde BaÄŸdat ve Erbil yönetimlerini defalarca uyardı ancak ÅŸimdiye dek bir sonuç alamadı. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) BaÅŸkanı Mesut Barzani’nin PKK’ya yönelik “Sincar’ı terk et” çaÄŸrıları da hep sözde kaldı. PeÅŸmerge güçleri ÅŸimdiye dek teröristlere karşı harekete geçmedi.
 
Ä°KÄ°NCÄ° BÃœYÃœK DARBE
 
BaÄŸdat ve Erbil’i PKK konusunda sürekli uyaran ve adım atılması için bekleyen Ankara, Sincar’a yönelik adım atılmayınca harekete geçmeye karar verdi. Terör koridoruna ikinci büyük darbeyi indirecek Dicle Kalkanı Harekâtı’nın 16 Nisan’da yapılacak referandum sonrası baÅŸlaması bekleniyor. Nisan sonu ya da mayıs başı yapılması beklenen operasyonun ilk hedefinde öncelikle Zaho, Duhok ve çevresindeki PKK kampları var. Sincar’da ise terör örgütünün Türkiye’ye yönelik birinci derece tehdit oluÅŸturan 9 kampı bulunuyor. Temizlik için biri Silopi diÄŸerleri BaÅŸika ve Navaran’da 3 ana kontrol merkezi olacak. Türk Silahlı Kuvvetleri, Irak sınırındaki Silopi’ye uzun süredir askeri yığınak yapıyordu. Binlerce zırhlı araç, obüs ve tankın Suriye sonrası hedefi bu kez Sincar olacak.
 
Ä°kinci Kandil’e izin yok!
 
Sincar’ın teröristlerden temizlenmesiyle birlikte Kandil’in Suriye ile baÄŸlantısı kesilecek, ikmal hattı ortadan kaldırılacak. Suriye’ye geçiÅŸ güzergahındaki bölgenin TSK tarafından kontrolü, Ä°ran destekli mezhepçi grupların batıya geçiÅŸini de zorlaÅŸtıracak. Harekâtta kullanılacak lojistik-ikmal hatları üzerindeki çalışmanın sonuna gelindi. Mehmetçik, sınıra 100 kilometre uzaklıktaki Sincar’a inerek teröristlerin burada yuvalanmasına fırsat vermeyecek.
 
CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan da sık sık yeni sınırötesi harekâtın iÅŸaretlerini vermiÅŸ, “Yeni harekatlara yeni isimler vereceÄŸiz. DiÄŸer bölgelerde de terör örgütlerinin tepelerine binmek için hazırlıklar yapıyoruz. Terör örgütlerine baharda çok güzel sürprizlerimiz var. Önümüzdeki aylar Türk milletinin baharı, teröristlerin ise kara kışı olacaktır” demiÅŸti.
 
 
YENÄ°ÅžAFAK

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.