Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan: Kerkük'teki referandum kararı bir işgal hareketidir!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kerkük'teki referandum kararına, "Şu anda yaptıkları iş bana göre bir işgal hareketidir, çok çirkindir." sözleriyle tepki gösterdi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kerkük İl Meclisi'nin kentin Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) bağlanması için referandum yapılması kararına tepki gösterdi.
 
Referandum kararını "işgal hareketi" olarak niteleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:
 
"Tarihi itibariyle baktığımız zaman biz biliriz ki bir Türkmen ÅŸehridir Kerkük. Daha sonra burada tabi çok ciddi bir deÄŸiÅŸiklikler oldu, zorlamalar oldu ve nüfus deÄŸiÅŸikliklerine gidildi. Bütün bunlara raÄŸmen bugün Kerkük’te Türkmen’iyle, Arap’ıyla ve Kürtler ciddi bir deÄŸiÅŸime gittiler. Åžu anda yaptıkları iÅŸ bana göre bir iÅŸgal hareketidir, çok çirkindir."
 
Irak parlamentosunun aldığı karar çok yerinde
 
"Irak parlamentosunun aldığı kararı ben çok çok yerinde buluyorum. Aynı kararı bizler de paylaşıyoruz. Münasebetlerimizin bu kadar iyi olduÄŸu bir dönemde bunun adı ateÅŸle oynamaktır. Burası Irak’ın milli bayrağının dalgalandığı Meclis olarak çalışmasına devam etmelidir ve kardeşçe burada Arap, Türkmen, Kürt birlikte yaÅŸamalısınız. Burası benimdir diye bir adım atarsanız bunun bedeli gelecekte farklı olur."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.