Sosyal Medya

Güncel

Darbeciye kamera kayıtları soruldu: O ben değilim

Akıncı Üssü'ndeki üst düzey sivil isimlerinden Kemal Batmaz'ın o gece Akıncı Üssü'nde kameralara takılan görüntüleri kendisine soruldu.



Darbe giriÅŸiminin Akıncı Ãœssü'ndeki sivil beyinlerinden olan Kemal Batmaz'ın emniyet ve savcılıkta verdiÄŸi ifadeler de Akıncı Ãœssü'nde darbe giriÅŸimi gecesi yaÅŸananların soruÅŸturulduÄŸu iddianamede yer aldı.

KENDÄ°SÄ°NÄ° TANIMADI

Milliyet'ten Musa Kesler'in haberine göre, iddianameye de yansıdığına göre Kemal Batmaz ilk ifadesinde arsa bakmaya gittiÄŸini, ikinci ifadesinde yazlık ev bakmaya gittiÄŸini söylüyor. Ancak Ankara'nın Kazan ilçesinde neden yazlık ev aradığını açıklayamıyor. Batmaz, görüntülerde kendisini 'tanıyamıyor' ama diÄŸerinin Harun BiniÅŸ olduÄŸunu itiraf ediyor. Batmaz, havaalanında Adil Öksüz ile birlikte çekilen görüntülerini ise 'tesadüf' olarak açıklıyor.

Darbeciye kamera kayıtları soruldu: O ben değilim

"HARUN BÄ°NÄ°Åž OLABÄ°LÄ°R"

Ä°ddianameye göre Batmaz'a 16 Temmuz günü 03.17 ile 03.20 arasında çekilen 3 dakikalık güvenlik kamerası görüntüleri izlettirildi. Harun BiniÅŸ'in kameraya yansıdığı anda görüntü durdurularak Batmaz'a görüntüdeki kiÅŸinin kim olduÄŸu soruldu. Batmaz "Åžu anda bana izlettiÄŸiniz görüntüdeki uzun saçlı kiÅŸi Harun BiniÅŸ'e benzemektedir. Harun BiniÅŸ de uzun saçlı ve gözlüklüdür. Görüntüdeki ÅŸahıs da Harun BiniÅŸ'e benzemektedir. Ama Harun BiniÅŸ olup olmadığını bilmiyorum." cevabını verdi.

"GÖRÜNTÜLERDEKİ KİŞİNİN BEN OLMADIĞIMI DÜŞÜNÜYORUM"

Batmaz'a Harun BiniÅŸ ile birlikte Çayyolu ve Akıncı Ãœssü'nün yakınına gayrimenkul bakmak için gittiklerini söylediÄŸi ifadesi hatırlatılarak, darbe gecesi beraber kameraya yansıyan görüntüleri soruldu. Batmaz bu soruya "Görüntülerdeki kiÅŸinin ben olmadığımı düşünüyorum." cevabını verdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.