Sosyal Medya

Dünya

Ombudsman başörtülü kadını haklı buldu

İsveç’te Ayrımcılık Ombudsmanı (DO), başörtüsü taktığı gerekçesiyle iş görüşmesi yarıda kesilen Müslüman kadının dini nedenden dolayı ayrımcılığa uğradığına hükmetti.



Ayrımcılık Ombudsmanı’nın resmi web sitesinden yapılan basın açıklamasında, Ä°sveç”in Uppsala kentinde tercümanlık ÅŸirketine iÅŸ baÅŸvurusunda bulunan Müslüman bir kadının, başörtülü taktığından dolayı iÅŸ görüşmesi yarıda kesildiÄŸi bilgisine yer verildi.

8 BÄ°N EURO TAZMÄ°NAT

Açıklamada, şöyle denildi: “Söz konusu ÅŸirket iç kurallar gereÄŸi herhangi bir siyasi ve dini sembolün görünür kullanımının yasak olduÄŸunu belirterek, Avrupa BirliÄŸi (AB) Adalet Divanı’nın başörtüsü kararına atıfta bulundu. Fakat iÅŸ baÅŸvurusunda bulunan Müslüman kadın telefon ve video görüntüleri ile tercümanlık yapacağı için başörtüsünün sorun teÅŸkil edeceÄŸini düşünmüyoruz. Bu yüzden iÅŸ görüşmesi yarıda kesilen Müslüman kadın dini nedenlerden dolayı ayrımcılığa uÄŸramıştır ve ÅŸirketin kadına 80 bin kron (yaklaşık 8 bin euro) tazminat ödemesi için Ä°ÅŸ Mahkemesine baÅŸvuruda bulunulmuÅŸtur.”

KAYNAKAA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.