Sosyal Medya

Güncel

Darbeci yüzbaşıdan erlere tehdit: Ateş edin yoksa size sıkarım!

Malatya'daki FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin davada tutuksuz onbaşı Furkan E, "Kemal Keskin yüzbaşı 'ateş edin' dedi. Onlar hain, ateş edin yoksa size sıkarım' dedi." şeklinde savunma yaptı



Fetullahçı Terör Örgütü'nün ( FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin aralarında dönemin 2. Ordu Komutanı Adem Huduti'nin de bulunduğu 26'sı tutuklu 76 sanığın yargılandığı davada tutuksuz yargılanan er ve onbaşılar savunma yaptı.
 
Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesince Yakınca Spor Salonu'nda görülen duruşmanın öğleden sonraki bölümüne, sanık dönemin 2. Ordu Komutanı Adem Huduti tutuklu bulunduğu Düzce T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı.
 
Duruşmaya, tutuksuz onbaşı ver erler savunmalarıyla devam edildi.
 
Tutuksuz yargılanan onbaşı Burak Y, savunmasında sivil hayatta matbaacılık yaptığını ve askerlikte de bu yönde kendisine görev verildiğini kaydetti.
 
Darbe girişimi sırasında koğuşta yattığını ve saat 04.00 sıralarında tutuklu sanık Hüseyin Çakıcı'nın koğuşa girerek kendilerini çağırdığını anlatan Burak Y, bu emir üzerine üstlerini giyerek aşağı indiklerini söyledi.
 
Nizamiyeye girince çatışma olduğunu gördüklerini ve tutuklu sanık binbaşı İbrahim Dede'nin kendilerine "mevzi al" emrini verdiğini dile getiren Burak Y, savunmasında şunları kaydetti:
 
"Biz de mevzi aldık. O sırada çatışma vardı. Biz yeni dahil olmuştuk. Bir şeyden haberimiz yoktu. İbrahim Dede bize ateş emri verdi. Biz ilk başta buna bir yanıt vermedik. Sonra bizi tehdit etmeye başladı. 'Kim gelirse sıkacaksınız' diye. O sözü duyunca ben kesinlikle ateş etmedim, tehdit ettiği için havaya 2 el ateş ettim. Daha sonra Hüseyin Çakıcı geldi, bizim teslim olmamız için yardımcı oldu, biz de teslim olduk."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.