Sosyal Medya

Coğrafyamız

Bölgede yeni harekâtların hazırlığını yapıyoruz'

Fırat Kalkanı Harekâtı’nın birinci etabının bittiğini ve yeni harekâtların hazırlıklarının yapıldığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yeni harekâtlara yeni isimler vereceğiz. Baharı bekleyen tüm teröristlere çok güzel sürprizlerimiz var" dedi. Saadet Partisi'nin referandumda 'hayır' oyu kullanma kararına ilişkin de "Ne yazık ki Saadet'in başındaki bir takım da 'hayır' diyor ama ben Saadet'e gönül vermiş kardeşlerimi tefrik ediyorum" ifadelerini kullandı.



CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, Trabzon’daki toplu açılış töreninde konuÅŸtu. Fırat Kalkanı Harekâtı'nın birinci etabının bittiÄŸini ve yeni harekâtların hazırlığının yapıldığını söyleyen ErdoÄŸan, ÅŸu ifadeleri kullandı:

“Suriye'de El Bab'ın da teröristlerden temizlenmesiyle Fırat Kalkanı Harekâtı’nın birinci etabını sona erdirdik. Åžu anda bitti. Bundan sonra da olacaktır. Åžimdi diÄŸer bölgelerde de terör örgütlerinin tepesine binmek için yeni harekâtların hazırlıklarını yapıyoruz. Yeni harekâtlara yeni isimler vereceÄŸiz. Baharı bekleyen tüm terör örgütlerine, PKK'sıyla, YPG'siyle DEAÅž'ıyla FETÖ'süyle çok güzel sürprizlerimiz var. Önümüzdeki aylar, Allah'ın izniyle Türkiye'nin ve Türk milletinin baharı, teröristlerin ise kara kışı olacaktır.

Bu mübarek vatana göz dikenler varsa, önce bizim ödediÄŸimiz bedelden daha fazlasını ortaya koymayı kabul etmelidir. Åžundan emin olunuz, ÅŸehitlerimizin tek bir damla kanı bile boÅŸa gitmiyor. Türkiye, tarihinin en önemli mücadelesini veriyor. Birilerinin iddia ettiÄŸinin aksine bu süreçte Türkiye kuÅŸatılmıyor, tam tersine Türkiye kefenini yırtarak gömülmeye çalışıldığı mezardan çıkıyor. Türkiye'yi bin yıllık coÄŸrafyasından, bin yıllık kardeÅŸlerinden ve soydaÅŸlarından kopartıp kendi içine hapsedenlerin telaşı iÅŸte bu yüzden.” 

"Ne yazık ki Saadet'in başındaki bir takım da 'hayır' diyor"

Rize'deki toplu açılış töreninde de konuÅŸan ErdoÄŸan, konuÅŸmasının önemli bölümünü 16 Nisan referandumuna ayırdı.  ErdoÄŸan, referandumda 'hayır' kararı alan Saadet Partisi ile ilgili ilk kez konuÅŸtu, "CHP, HDP, ne yazık ki Saadet'in başındaki bir takım da hayır diyor. Ama ben Saadet'e gönül vermiÅŸ kardeÅŸlerimi tefrik ediyorum, aynı ÅŸekilde MHP içindeki vatansever kardeÅŸlerimi de tefrik ediyorum" dedi. 

Erdoğan, sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı:

"AK Parti'ye gönül veren kardeşlerim, Milliyetçi Hareket Partisi'ne gönül veren kardeşlerim, Büyük Birlik Partisi'ne gönül veren kardeşlerim, Saadet Partisi'ne gönül veren kardeşlerim, bunun yanında CHP'ye gönül veren vatandaşlarıma da sesleniyorum. Bu, ayrım noktasıdır. Dikkat edin ve gelin 16 Nisan'da bu reformu gerçekleştirelim. Buradan sesleniyorum; 12 Eylül darbesine madem ki 'Hayır' dediniz, 12 Eylül darbesine 'Hayır' diyenlerin, bugün 'Evet' demesi gerekir. Neden? Çünkü, biz o yanlışı ne yapıyoruz, şimdi düzeltiyoruz. O askeri darbenin yanlışını şimdi düzeltiyoruz."

CHP'ye eleÅŸtiri

"Bir başkası, güya tecrübeli siyasetçi, peygamberlere hakaret ediyor. Ey Baykal yazıklar olsun sana. Genel Başkanları da 15 Temmuz'a 'kontrollü darbe' diyecek, elinde dosyalar varmış. Varsa dosya açıkla, 16 Nisan'dan sonra sana bir faydası olmaz, şimdi açıkla. Ama işi gücü yalan. Ama senin de mumun yatsıya kadar yanacak. Sandık demek bunlar için kabus. Kaçış yok bu kabusu yaşayacaklar. Onların kabusu, benim milletin bayramıdır."

Kaynak: AA, Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.