Sosyal Medya

Dünya

Rusya'daki patlamada dikkat çeken Putin detayı!

Rusya'nın St. Petersburg kentindeki metroda meydana gelen patlama sırasında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in de şehirde olması dikkat çekti.



Rusya'nın St. Petersburg kentindeki metroda patlama meydana geldi. Patlamada en az 10 kiÅŸi öldü, 50 kiÅŸi de yaralandı. Saldırının ardından ilginç detaylar da ortaya çıktı.

PUTÄ°N DE ÅžEHÄ°RDEYMÄ°Åž

Patlama sırasında Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin'in de ÅŸehirde olması ise dikkat çekti. Bu geliÅŸmenin ardından akıllara saldırının 'Putin'e bir mesaj mı?' soruları geldi. Bu soruları ise Rusya'nın dış politikası destekler nitelikte.

RUSYA GÜVENLİK KOMİTESİ: TESADÜF DEĞİL

Rusya Federasyon Konseyi Savunma ve Güvenlik Komitesi Başkanı Viktor Ozerov, St. Petersburg'da meydana gelen patlamaların Rusya Devlet Başkanı'nın şehre gelmesiyle ilgisinin olduğunu bildirdi.

Ozerov, Rus haber ajansı Ria Novosti'ye yaptığı açıklamada, "Patlamaların yeri ve zamanı tesadüf deÄŸil. Devlet baÅŸkanı ÅŸehirde bulunuyor, ayrıca basın forumu düzenleniyor" dedi.

Senatör, ilgili servislerin metroda güvenlik önlemleri konusunda yetersiz kalmış olabileceklerini belirtti.

DEAÅž TEHDÄ°T EDÄ°YORDU

Hatırlanacağı üzere Rusya uzun süredir Suriye'nin kuzeyinde DEAÅž'a karşı operasyonlar yürütüyordu. Bölgede YPG'ye de destek veren Rusya, DEAÅž tarafından sık sık tehdit ediliyordu. Bu saldırının ardından da en büyük olaÄŸan şüpheli DEAÅž olarak karşımıza çıkıyor.

UKRAYNA Ä°DDÄ°ALARI DA VAR

Öte yandan Rusya, Kırım'ı iÅŸgal etmesinin ardından Ukrayna ile de sorunlar yaşıyordu. Bazı çevreler saldırının altında Ukrayna'nın da olabileceÄŸini iddia etseler de bu DEAÅž'a göre daha zayıf bir ihtimal.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.