Sosyal Medya

Güncel

"16 Nisan Avrupa Birliği'ni de değerlendirme günüdür"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aşık Veysel’e Ankara’ya girmeyi yasaklayan zihniyetin 16 Nisan’da ‘Hayır’ dediğini söyledi. “Bugün, o sokaklarda caddelere sokulmayan insanlar yaşıyor ve onlar ‘evet’ diyor” diyen Erdoğan, bazı Avrupa liderlerine de ders verileceğini ifade etti.



CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, “Halk oylamasını yapıyoruz, KılıçdaroÄŸlu çıkmış diyor ki ‘Hayır diyenler teröristtir’ diyormuÅŸuz. KılıçdaroÄŸlu, yine yalan söylüyorsun. Biz demokrasiye öylesine inanmışız ki baÄŸlı olmuÅŸuz ki milletin iradesi bizim için en saygın tepe noktadır. ‘Evet’ diyen ne kadar saygınsa ‘hayır’ diyen de o kadar saygındır” dedi. Ankara’da toplu açılış töreninde konuÅŸan CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, 14 gün sonra yapılacak referandumun önemine dikkat çekti.
 
ErdoÄŸan, “Bugünkü ‘hayır’ diyen zihniyet Aşık Veysel’i Ulus’a sokmayan zihniyettir. Hamdolsun bugün Ankara’nın tüm kurumlarında, tüm mahallelerinde hani dün o caddelerine sokulmayan insanlar var ya onlar ve onların çocukları, torunları yaşıyor, iÅŸte onlar ‘evet’ diyenler” dedi.
 
1960 darbesinden bu yana Türkiye’nin ileri doÄŸru attığı her adımda birilerinin devreye girerek bunu engellemeye çalıştığını anlatan ErdoÄŸan, “Türkiye sadece 1991 yılından bu yana sadece istikrarlı yönetime sahip olsaydı, bugün bulunduÄŸumuz yerin tam iki kat daha ilerisinde olacaktık” ifadelerini kullandı.
 
Kahvehane köşelerinde “hayır” kampanyası yapılmakla milletin aldatılamayacağını ifade eden ErdoÄŸan, Avrupa’ya yönelik tepkisini de sürdürdü: “Avrupa’ya gelen siyasetçilerimizin önünü kesmekle 16 Nisan’ı döndüremeyeceksiniz. Ä°nÅŸallah 16 Nisan’da Avrupa’nın liderlerine, bir kısmı hariç, gereken dersi vereceÄŸiz.”
 
Turgut Özal’dan, Süleyman Demirel’e, Necmettin Erbakan’dan Alparslan TürkeÅŸ’e kadar siyasetin önemli bütün liderlerinin ‘hep aynı noktada buluÅŸtuklarını’ anlatan ErdoÄŸan, şöyle devam etti: “Nedir o? BaÅŸkanlık sistemi... Ama bir türlü adım atılamamıştır. Açık konuÅŸmak gerekirse biz de iktidara geldiÄŸimizden beri içimizde bir ukde olarak yer almasına raÄŸmen örneÄŸin ÅŸahsım belediye baÅŸkanlığımdan itibaren hep bunu dillendirmiÅŸimdir. Ama gereken mesafeyi kat edemedik. Çünkü karşımıza sürekli çeÅŸitli engeller çıkartıldı. Bir fırsatını bulup 2007 yılındaki cumhurbaÅŸkanlığı seçimi krizi sırasında bu sürecin ilk adımını attık. DoÄŸru olan, bu sisteme 2014 yılındaki cumhurbaÅŸkanlığı seçimi öncesinde geçmekti. Fakat, 2013 yılı baharından itibaren kesintisiz bir ÅŸekilde öyle büyük saldırılara maruz kaldık ki inanın bana, bu meseleyi gündeme getirmeye dahi fırsat bulamadık.”      
 
Ana muhalefet temsilcilerinin “Sistem deÄŸiÅŸmezse bir ÅŸey olmaz. Herkes iÅŸine devam eder’ ÅŸeklinde açıklamalarda bulunduÄŸunu dile getiren ErdoÄŸan “Muhalefetin böyle dediÄŸine bakmayın. Her konuda olduÄŸu gibi bu hususta da yalan söylüyor” diye konuÅŸtu.
 
CHP lideri Kemal KılıçdaroÄŸlu’nu eleÅŸtiren ErdoÄŸan, “Halk oylamasını yapıyoruz, KılıçdaroÄŸlu çıkmış diyor ki, ‘Hayır diyenler teröristtir’ diyormuÅŸuz. KılıçdaroÄŸlu, yine yalan söylüyorsun. Biz demokrasiye öylesine inanmışız ki baÄŸlı olmuÅŸuz ki milletin iradesi bizim için en saygın tepe noktadır. ‘Evet’ diyen ne kadar saygınsa ‘hayır’ diyen de o kadar saygındır. Ancak bizim ‘evet’i anlatırken bir uyarı görevimiz var. Nedir o? Kim ‘hayır’ diyor. Kandil ‘hayır’ diyor mu, bölücü başı ‘hayır’ diyor mu, Pensilvanya ‘hayır’ diyor mu, Avrupa’da bir kısım liderler ‘hayır’ diyor mu. Düşünün Avrupalı parlamenterler, liderler Avrupa’da hayır kampanyası yapıyor. Türkiye’den baro baÅŸkanı Avrupa’ya gidip kampanya yapıyor” deÄŸerlendirmesinde bulundu.
ErdoÄŸan, “KiÅŸi sevdikleriyle beraberdir” ve “Söyle bana arkadaşını, söyleyeyim sana kim olduÄŸunu” sözlerini aktararak, “Åžimdi anladın mı KılıçdaroÄŸlu ne söylemek istediÄŸimi” ifadesini kullandı.
 
BU MÄ°LLET PENALTIYI Ä°YÄ° ATAR
 
Önceki gün açıklanan büyüme rakamlarına dikkat çeken CumhurbaÅŸkanı, ÅŸunları söyledi:  “Bazıları bu rakamı küçümsemeye kalkabilir. Aynı dönemde AB’nin ortalama büyüme rakamı yüzde 1,5. OECD ülkelerinin ortalama büyümesi 1,7. Bize tabii ki 2,9 yetersiz geliyor. Ancak dünyadaki anlı ÅŸanlı ekonomi deÄŸerlendirme kuruluÅŸları var ya, benim her zaman bunlara biraz fırça attığım var ya, onların deÄŸerlendirmelerinin bir puan üzerinde bunun çıktığını unutmayalım. Bu ne demektir? Ters köşe oldular yine. Bu millet penaltıyı iyi atar.” 
 
ERDOĞAN SİZİN DEMENİZLE ÖLMEZ
 
15 Temmuz gecesi sokaÄŸa çıkan milletin darbecilere iyi bir tokat attığını anlatan ErdoÄŸan 16 Nisan sabahı bu karanlık güçlere daha güçlü bir tokatın atılacağını belirtti. Referandumun ilanından sonra kendilerine yönelen güçlere dikkat çeken CumhurbaÅŸkanı “Åžu anda her taraftan üzerimize gelenler var ya, iÅŸte onların tek derdi sizlerin teslim olmak yerine direnmeniz ve zafere ulaÅŸmış olmanızdır. Ä°ÅŸte Ä°sviçre Parlamentosunun önünde büyük bir pankart. Benim ÅŸakağıma dayanmış bir silah. Ne diyor, ‘ErdoÄŸan’ı öldürün.’ Be dangalaklar, ErdoÄŸan sizin demenizle mi ölecek?” diye konuÅŸtu.
 
16 NİSAN AVRUPA BİRLİĞİ İÇİN DEĞERLENDİRME GÜNÜ OLACAK
 
AB ile ilgili sözleriyle haklılığının ortaya çıktığını belirten ErdoÄŸan, “Bakın Vatikan’da Avrupa BirliÄŸi üyesi ülkelerin liderleri kuzu kuzu orada oturdular Papa’yı dinlediler. Avrupa BirliÄŸi’ne Türkiye’yi 54 yıldır niye almıyorlar anladınız mı? Olay tamamıyla açık ve net söylüyorum, Haçlı Ä°ttifakıdır. 16 Nisan aynı zamanda bu kararı deÄŸerlendirme günü olacaktır. Çünkü 14 senedir bunlarla masaya oturduk, konuÅŸtuk hep yalan söylediler. Yalan üstüne yalan söyledir. Hala yalan söylemeye de devam ediyorlar” ifadesini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.