Sosyal Medya

Dünya

Azerbaycan'da skandal yasak! Türkiye'nin inşa ettiği camiye...

Bakü’nün Türkiye Cumhuriyeti tarafından inşa edilen ve uzun yıllardır Cuma namazı kılınan “İlahiyat” camisinde Cuma Namazı yasaklandı.



Azerbaycan'da Yeniçağ sitesinin haberine göre; 1992 yılında Türkiye Din İşleri Kurumu tarafından yapılan ''İlahiyat Camii'sinde dün 31.03.2017 tarihi itibariyle son haftanın cuma'sı gerçekleşti.

Azerbaycan her ne kadar Türkiye'de bilinmesede İran güdümünde olan bir ülke olması sebebiyle son yıllarda Şii camii'lerinin sürekli olarak çoğalması tersine ''Sunni'' camilerininde azalması ile gündemde. Ülke yönetiminin Sunnilere yönelik camii'leri bir bir kapatmasının ardından Bakü'de en sona ''İlahiyat camii''si kalmıştıki gerekçeli karar açıklandı ve faliyet durdurmu bilgisi verildi, ve muhtemelende sessiz sedasız ilerleyen zamanlarda kapatılacak camii'ler arasına girdi.

Camii'nin kapanma olayı 2009 yılındada gündeme girmiş gelen tepkiler üzerine iptal edilmişti, bu sefer Türkiye medyasıda dahil olmak üzere tepkilerin gelmemesi Azerbaycan hükümetini bu konuda epey bir cesaretlendirmişe benziyor ki, son cuma günü namazı olduğunu bu seferki teşebbüsünde açıktan söylebilmiştir.

Kaynak: Islah Haber

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.