Sosyal Medya

Güncel

Kılıçdaroğlu 15 Temmuz gecesi nasıl kaçtı?

AK Parti Siyasi İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı 15 Temmuz'da Kılıçdaroğlu'nun nasıl kaçtığını anlattı.



AK Parti Siyasi Ä°ÅŸlerden Sorumlu Genel BaÅŸkan Yardımcısı Hayati Yazıcı Habertürk'ten Kübra Par'a verdiÄŸi röportajda 15 Temmuz gecesine dair önemli açıklamalarda bulundu.

"15 Temmuz akşamı Kılıçdaroğlu ile uçakta birlikteydik"

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, “KılıçdaroÄŸlu 15 Temmuz gecesi neredeydi?” diye sordu. CHP’liler, “Bunun cevabını en iyi Hayati Yazıcı biliyor” diyor. O gece birlikte miydiniz?

O gece için ÅŸahitliÄŸim sınırlı. Ankara’dan aynı uçaÄŸa bin­dik. 21.50 uçağıyla Atatürk Havalimanı’na geldik. 22.45’te iniÅŸ oldu. Uçak iniÅŸe geçtiÄŸi sırada danışmanı yanımıza gelip Ä°stanbul BoÄŸaz köprülerinde tanklar olduÄŸunu söyledi. Önce terör saldırısı zannettik. Sonra telefonlarımızı açınca Ankara’da da jetlerin uçtu­ÄŸunu öğrendik ve darbe olduÄŸunu anladık. “Nasıl olur?” dedik.

KılıçdaroÄŸlu’nun ilk tepkisi ne oldu?

Bir anda haber gelince ÅŸaÅŸkına döndük. Kim, kiminle, ne konuÅŸtu, ne söyledi; saÄŸlıklı hatırlamak mümkün deÄŸil. Alana indiÄŸimizde Ankara’ya dönmeye karar verdim. Çünkü mer­kez Ankara idi. 23.00 uçağı için bileti aldım ancak kalkışlar iptal edildi. Hemen BaÅŸbakan’ımızla irtibata geçtim. Ardından CumhurbaÅŸkanı’mızı aradım ancak iletiÅŸim saÄŸlayamadım. En doÄŸru hareketin il baÅŸkanlığımıza geçmek olduÄŸunu düşün­düm. Alana indiÄŸimizde telefon görüşmeleri yaptım. O sırada Sayın KılıçdaroÄŸlu’nu sordum, hemen gittiÄŸini söylediler. Biz de deÄŸiÅŸik yollardan dolaÅŸarak il baÅŸkanlığımıza ulaÅŸtık. Son­rasında CumhurbaÅŸkanı’mız geldiÄŸi için havaalanına geçtim.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.