Sosyal Medya

Güncel

Yıldırım: Bizdeki Bylockçuları buyursun açıklasın

Başbakan Yıldırım, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun “FETÖ'nün siyasi ayağı neden ortaya çıkarılmıyor?" sorusuna "FET֒nün siyasi ayağı yok. Olanlarla ilgili temizliği yaptık. Var diyorsa buyursun açıklasın, milletin kafasını karıştırmasın" dedi.



BaÅŸbakan Binali Yıldırım CNN Türk ve Kanal D'nin ortay yayınında açıklamalarda bulundu. Yıldırım CHP Lideri Kemal Kılıçdarolu'nun “FETÖ'nün siyasi ayağı neden ortaya çıkarılmıyor?" sorusuna ÅŸu yanıtı verdi:

"FETÖ’nün siyasi ayağı yok. Olanlarla ilgili temizliÄŸi yaptık. Belediye meclis üyeleri, belediye baÅŸkanları, partimiz içinde bazı yöneticiler bunların gereÄŸiniz yaptık. Bizim bilmediÄŸimiz bir ÅŸey var da KılıçdaroÄŸlu biliyorsa açıklasın. Ãœzülmez, kızmayız, ben yok diyorum, var diyorsa buyursun açıklasın, milletin kafasını karıştırmasın. Kimseyi korumayız, ister milletvekili olsun, ister babamın oÄŸlu olsun, FETÖ’nün yanında olan kimseyi korumayız. Götürsün savcılara versin"

"CHP kuzu taktiÄŸi uyguluyor"

Yıldırım, Kılıçdaroğlu'nun "Biz hayır diyerek aslında Binali Bey'i koruyoruz. Sen görevine devam et diyoruz" söylemine ise şu yanıtı verdi:

"CHP bu referandum sürecinde kuzu taktiÄŸi uyguluyor. Böyle sakin sinirlenmiyor bilmeyen zanneder ki CHP deÄŸiÅŸti. VatandaÅŸa maÄŸdur masum rolü oynayarak bu bir strateji. Diyor ki; Biz baÅŸbakanı koruyoruz. KardeÅŸim sana mı düştü BaÅŸbakanı korumak? BaÅŸbakan alnının akıyla yıllardır hizmert ediyor. Dünyanın en büyük eserlerini memlekete kazandırdık. Beni koruyacağına çalış da yeni sistemde sen de iktidar olmanın yoluna bak" 

Avrupa'ya laiklik eleÅŸtirisi

"Biz milletimiz ne derse o yönde yürürüz. Bir referandumdan önce deÄŸerlendirilecek. Denecek ki siz Türkiye'yi istiyor musunuz istemiyor musunuz? Burası bir hristiyan kulübü müdür? 60. KURULUÅž YIL DÖNÃœMÃœNDE GÖRDÃœK. Papa'nın karşısında hepsini  gördük. Vaaz dinler çocuklar gibi uslu uslu dinliyorlar. Bizde liaklik var demokrasi var. Din devlet iÅŸleri birbirine karıştırılmaz. Böyle bir görüntü bize uymaz. Dini deÄŸerler her ÅŸeyin üzerindeyse yönetimlerde buna ne denir? Bizim de dini deÄŸerlerimiz başımızın üzerinde ama dini deÄŸerlerle siyaset yaptığımız zaman iÅŸin içinden çıkamayız. LaikliÄŸin özü budur. Ä°nsan müslüman olur insan az inançlı olur, inanmaz bunların hepsi mümkün. Bunu dayatmaya çalışırsak o toplumda huzur bozulur. Dini konular bunlar bir yönetim meselesi olmamalıdır. Bu FETO bu yüzden başımıza geldi. Dini duyguları sömüre sömüre...Biz mutlaka bu acı tecrübeyi dikkate alıp gerekli tedbirlerimizi alıyoruz. Aksi halde baÅŸka bir alanda bu tekrar zuhur edebilir. Bunlar ülke yönetmeye heveslenmeyecekler. Bunun yolu da güçlü iktidar."

Kerkük'te bayrak krizi

"Irak Kuzey Bölgesel Kürt yönetimi durup dururken kendi bayraklarını çektiler. Bu yanlış bir şey. Bu Irak anayasasına ayrıdır. Kerkük Türkmen yurdudur. Arapların Türkmenlerin itirazına rağmen bu kararı aldılar. Irak merkezi yönetimi bunu tanımıyoruz dedi. Burada bir alan genişletme burada bir fiili durum yapma kabul edilemez. Gerekirse Birleşmiş Milletler de devreye girebilir. Irak Başbakanı ile dün konuştum. 45 dakika. Bu konuda Bağdat'la biz görüş birliğindeyiz. Yapılan bu oldu bittiyi kabul etmiyoruz"

Kaynak: CNN Türk

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.