Sosyal Medya

Güncel

Ömer oğlum ben geldim...

Fadimana'dan oğlu şehit Ömer Halisdemir'e mektup...



FETÖ'nün darbe giriÅŸimi sırasında Özel Kuvvetler Komutanlığında darbeci generali vurduktan sonra ÅŸehit edilen Piyade Astsubay Kıdemli BaşçavuÅŸ Ömer Halisdemir'in annesi Fadimana Halisdemir hayatını kaybetti. Anne Halisdemir, ÅŸehit oÄŸlu Ömer Halisdemir'in yanına defnedildi.

Haber7 yazarı Esra Elönü, bugünkü köşe yazısında Fadimana'dan oÄŸlu ÅŸehit Ömer Halisdemir'e bir mektup kaleme aldı.

İşte o köşe yazısından satırbaşları:

Ömer oğlum..

Bilmem ki Seni şehadet kadar güzel çağırabildim mi, senin o yiğit gövdeni vatan toprağı kadar güzel sarabildim mi, alnındaki o şehadet terini hilal kadar güzel silebildim mi Ömer?

Yüzünü güneşe serip gözyaşını kuruttuğum, üzerini kat kat şehadetle örttüğüm, el açtığım taze duam, yatağına akan sessiz ırmağım, ekmeğime sürdüğüm gül, ocağımın yoldaşı, derdimi yüklenen kara tren, eşlik ettiğim türküm.. Ah Ömer, evimin vatanı, toprağımın bayrağı.

Ben seni çağırdım Ömer, sen Şehadeti.

Yüzün Bilâl’in okuduÄŸu ilk ezan gibiydi Ömer. Bizi kıyama çağırdın ve gittin. O gece, sesin topraktı, o gece bir zalimin elinden hilali kurtardığın yaşın yirmi.

 O gece Ruhun Fatih Sultandı, Dilin Ömer b. Hattab, O gece seni arayan sanki Tarık Bin  Ziyad’dı. “ Ey Ömer, onu , o zalimi, o Bizansı, O Haçlıyı alnından vur! Sonunda ÅŸehadet var.

Ömer oÄŸlum seni ben 9 ay taşıdım  ama  sen asıl bir haini alnından vurduÄŸunda doÄŸdun! OÄŸlum ellerinden ilk tutan ben oldum ama bizi ayaÄŸa kaldıran ilk sen oldun!

Senin ilk ninnin, ilk uykun benim ama bizi uyandıran yine sen oldun.

Ä°lk sütün ben oldum  ama seni ÅŸehadet ÅŸerbeti büyüttü oÄŸul. Seni Åžehadet büyüttü Ömer.

Dedim ki ben vatan doğurmuşum, ben toprak doğurmuşum, ben Akif doğurmuşum, ben Ali doğurmuşum, ben Hamza ben Osman ben komutanına sadık Ebubekir doğurmuşum..

Oğlum, güler yüzlüm, toprak kokan vatanım Ömer. Ben geldim. Hep sen gelirdin Ömer, kapının eşikleri güneş açardı sen gelince. Ocağım vatan tüterdi. Alnında secde teri Ömer. Şimdi ben sana geldim. Selâmı okuyorlar Ömer, ama ben sana selam getirdim.

O gecenin yiÄŸitlerinden, erenlerinden, babasıyla aynı kaptan ÅŸehadet ÅŸerbeti içen 17’sinde yiÄŸitten, o gecenin yetimlerinden, bayrağı seccadesi olmuÅŸ annelerden selam getirdim oÄŸlum.

Ömer, alnının temizliğine, yiğitliğine bizler şahidiz. Şehadetine Allah şahit. Ben geldim Ömer.

Şöyle eski günlerdeki gibi oÄŸlum yattığımız topraktan  yine aynı vatanın göğüne bakacağız, yıldızını sayacağız, hilali göreceÄŸiz.  Sayende dimdik göçtüm bu diyardan.

Sana sütüm helal, yattığımız yer Hilal.

Bana Ömer Halis’in annesi, o ÅŸehidin annesi, o yiÄŸidin annesi diye seslendiler ya, bana bu gururu tattırdın ya Ömer, her gün gamzelerine dolsun Åžehadet Åžerbeti.

Sana sütüm helal olsun..

Ey hainler, Ey alçaklar, Ey gaddarlar, Cellatlar duyun!

Vatan saÄŸ olsun ..

Vatan saÄŸ olsun..

Kaynak: Haber7

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.