Sosyal Medya

Güncel

Türkiye'den ABD'ye zor soru!

Bakan Bozdağ, Adil Öksüz ile ilgili "Acaba ABD Büyükelçiliği bugüne kadar vizesini iptal ettiği kaç kişiyi aramıştır . Aradıkları isimlerden bazılarını açıklayabilirler mi?" dedi



Adalet Bakanı Bekir BozdaÄŸ, 15 Temmuz firarisi Adil Öksüz'ün ABD BaÅŸkonsolosluÄŸu tarafından aranmasına iliÅŸkin yaptığı açıklamada, "ABD BüyükelçiliÄŸi tarafından bugüne kadar kaç Türk vatandaşının vizesinin iptali için arandığını merak ediyorum" dedi. 

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Nevşehir ziyaretinde yerel ve ulusal ajans temsilcileri ile bir araya geldi. Kahvaltıya Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, parti yöneticileri ve gazeteciler katıldı.

BUGÃœNE KADAR KÄ°MÄ° ARADINIZ?

Programda gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan BozdaÄŸ, ABD BüyükelçiliÄŸinin, 15 Temmuz firarisi Adil Öksüz'ün, ABD Ä°stanbul BaÅŸkonsolosluÄŸundan vize iptali bilgisinin iletilmesi için arandığını açıklaması üzerine "ABD BüyükelçiliÄŸi tarafından bugüne kadar kaç Türk vatandaşının vizesinin iptali için arandığını merak ediyorum" dedi. 

"ABD bizimle samimi ise FETÖ terör örgütü elebaşı olan Fetullah Gülen’in hakkında kararı biran önce vermesi gerekir" diyen Bakan BozdaÄŸ, "ABD BüyükelçiliÄŸi tarafından da teyit edildi. Adil Öksüz’ün ABD BüyükelçiliÄŸinden bir telefon vasıtasıyla arandığı çok net çok açık bir durum. Ve büyükelçilik de bunu kabul etti. Tabi izahı önemli. Biz bunu Türk polisi ile iÅŸ birliÄŸinin somut bir göstergesi olarak yaptık diye ifadesi var. Tabi bu iÅŸ birliÄŸinin somut bir göstergesi tek başına yeterli bir ifade deÄŸil. Yani olayı tam da izah etmiyor. Sebebi ÅŸu. ABD BüyükelçiliÄŸi bugüne kadar pek çok Türk vatandaşının vizesini iptal etti.

Ben merak ediyorum. Åžuana kadar ABD BüyükelçiliÄŸi vizesini iptal ettiÄŸi Türk vatandaÅŸlarından kaç kiÅŸiyi aramıştır. Aradığı isimlerden bazılarını açıklayabilir mi sakıncası yoksa, gizliliÄŸi yoksa. Adil Öksüz ortaya çıktı bir sakıncası yok. Hatta buradan ben Türk vatandaÅŸlarına da çaÄŸrıda bulunuyorum. ABD vizesi iptal edilip de ABD BüyükelçiliÄŸi tarafından vizeniz iptal edilmiÅŸtir diye aranılan bilgi verilen vizesi iptal edilmiÅŸ tek bir Türk vatandaşı var mı yok mu? Bu da çok önemli. Bunun da bir örneÄŸi yok" ifadeierini kaydetti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.