Sosyal Medya

Güncel

Fırat Kalkanı açıklaması! Bundan sonra...

Milli Savunma Bakanı, "Bundan sonra bölgede ihtiyaç duyulduğunda başka bir operasyon yapılmayacak anlamına gelmiyor" dedi.



Bir dizi açılış ve temel atma töreni için Gümüşhane’ye gelen Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, önceki gün sona erdiÄŸi açıklanan Fırat Kalkanı Operasyonu'nu deÄŸerlendirerek "Bundan sonra bölgede ihtiyaç duyulduÄŸunda baÅŸka bir operasyon yapılmayacak anlamına gelmiyor" dedi.

Valilik ziyaretinde Vali Okay MemiÅŸ’ten brifing aldıktan sonra memleketi Gümüşhane’de bulunmaktan dolayı mutlu olduÄŸunu kaydeden Bakan Işık, Suriye’nin kuzeyinde baÅŸlatılan ve önceki gün sona eren Fırat Kalkanı operasyonunu deÄŸerlendirdi. Bakan Işık, Fırat Kalkanı operasyonu sonucunda 2 bin kilometrekare üzerindeki alanın DEAÅž’den tamamen temizlendiÄŸini belirterek, “Oradan özellikle bu bölgeden Türkiye’ye yönelen tehdidin önüne geçilmiÅŸ oldu. Bu yapılırken aynı zamanda PYD’nin kantonları birleÅŸtirme hayalide özellikle suya düştü ve o bölgenin altyapısıyla üst yapısıyla bir yaÅŸama hazır hale gelmesi ve Türkiye’de o bölgeden göç eden insanların tekrar bölgeye geri dönmesiyle ilgili çalışmalarda sürdürülüyor. Bu ÅŸu anlama gelmiyor: Bundan sonra bölgede ihtiyaç duyulduÄŸunda baÅŸka bir operasyon yapılmayacak anlamına gelmiyor. Ä°htiyaç duyulduÄŸunda Türkiye’nin güvenliÄŸine yönelik bir tehdit oluÅŸtuÄŸunda Türkiye hiç tereddüt etmeden bu tehdidi bertaraf etmek için baÅŸka operasyonları yapacaktır. Bundan kimsenin tereddüdü olmasın. Ama bu operasyonun ismi baÅŸka bir operasyon olacaktır. Yani Fırat Kalkanı harekatının bitmiÅŸ olması tamam bizim Türkiye’de, Türkiye’ye yönelik tehditler sona erdi dolayısıyla biz hemen yarın geri dönüyoruz gibi bir anlam taşımıyor. O bölgede istikrarın kalıcı hale gelmesi bölgede terörist unsurların kesinlikle bir hakimiyet kurmasının engellenmesi ve bölge insanının güvenle kendi ÅŸehirlerine dönüp orada yaÅŸamlarının saÄŸlanması biliyorsunuz Fırat Kalkanının temel amacıydı. Operasyon bitti ama harekat bitti ama budan sonra yapılaması gereken iÅŸler yapılmaya devam edecek” dedi.

 
KAYNAKÄ°HA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.