Sosyal Medya

Dünya

'Fırat Kalkanı, Fırat Kılıcı'na dönebilir'

Fırat Kalkanı harekatının sonuçlanması Rus basınında oldukça geniş yer buluyor. Rus uzmanlar, Fırat Kalkanı'nın bittiğini ama bunun Fırat Kılıcı'na dönüşebileceğini söylüyor.



Rusya Åžarkiyat, Uluslararası ve Diplomasi AraÅŸtırmaları Merkezi Direktörü, Türkolog Vladimir AvatkovFırat Kalkanı Harekâtının sona ermesiyle ilgili dikkat çeken deÄŸerlendirmelerde bulundu.

RT’ye konuÅŸan Avatkov, “Türkler ÅŸu anda dünyada ve bölgede denge ve yeni bir yer edinme arayışı içinde. Bu baÄŸlamda Rusya ve ABD ile temaslar Ankara için büyük önem taşıyor” dedi.

GÜÇ GÖSTERİSİ

Türkiye’de 16 Nisan’da anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸi referandumunun planlandığını hatırlatan Avatkov, hem iç, hem de dış müttefiklerine ve rakiplerine güç gösterisi bakımından Fırat Kalkanı Harekâtının sonuçlarını yüksek sesle söylemenin, ileride jeopolitik veya askeri sorunlar yaÅŸamaktan çok daha faydalı olduÄŸunu söyledi.

Avatkov, “Türkiye aslında istemiÅŸ olduÄŸu tampon bölgeyi oluÅŸturdu ve bunun ötesine gitmesi, birçok bölge ve dünya çapında birçok oyuncu açısından önemli sorunlar doÄŸurabilirdi” diye konuÅŸtu.

KALKANDAN KILICA

Rus siyaset uzmanı Aleksandr Asafov da, “ErdoÄŸan, bölgedeki görevleri baÅŸarıyla yerine getirebilen etkili bir ordusu olduÄŸunu gösteriyor. Fırat Kalkanı Harekâtının baÅŸarıyla tamamlandığını, ancak örneÄŸin Fırat Kılıcı harekâtının baÅŸlatılabileceÄŸini ve böyle bir operasyonun sadece DAEÅž'i deÄŸil PYD'yi de hedef alabileceÄŸini göstermek isteyebilir. Böyle bir retorik gayet mümkün” ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.