Sosyal Medya

Güncel

Meral Akşener'den Fırat Kalkanı yalanı

MHP'den ihraç edilen Meral Akşener, 'Fırat Kalkanı Harekatı başarısız oldu' imasında bulundu. Ancak rakamlar tam tersini söylüyor.



AkÅŸener, "Ey Hollanda' diye bir esildi gürlendi, 'Ey Almanya' denildi esildi, gürlendi. Åžimdi Ä°zmir mitinginde söyledim. Dün MGK'da karar çıktı. Dedim ki bu gürültünün sebebi, bu 'ey'lerin sebebi Suriye'den yüz geri olmanın ayak seslerini, geri dönmenin ayak seslerini bastırmak üzere mi yapılıyor. Evet bastırmak üzere yapılıyor" ifadelerini kullanarak 'Fırat Kalkanı Harekatı baÅŸarısız oldu' imasında bulunmaya çalıştı.

AkÅŸener'in tüm bu mesnetsiz açıklamaları bir tarafa, Harekat'ın bilançosu gerçekleri net bir ÅŸekilde gösteriyor.

FIRAT KALKANI'NIN 216 GÜNLÜK BİLANÇOSU

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye’de yürüttüğü Fırat Kalkanı Harekatının 216 gün sonunda tamamlandığı MGK toplantısı ile duyuruldu. Türk Silahlı Kuvvetlerinin ÖSO birlikleri ile gerçekleÅŸtirdiÄŸi harekatta 3 bini aÅŸkın terörist etkisiz hale getirildi.

216 gün süren operasyonla Suriye’nin kuzeyindeki Cerablus, Çobanbey (RAÄ°) ve El Bab bölgelerinden DEAÅž terör örgütü temizlendi.

Türkiye tarafından tehlike olarak görülen terör unsurlarını temizlemek, sınır hattının ve bölgedeki halkın güvenliği sağlamak, kontrol altına almak ve göç sorununu bitirmek için 5 bin kilometrelik alanda başlatılan operasyonda bölgede bulunan DEAŞ militanları ile çatışılırken, bölgeye ilerlemek isteyen YPG ve Suriye Rejim güçlerinin de önü kesildi.

İç çatışmalardan kaçarak Türkiye sınırına gelen sivillerin güvenliÄŸinin saÄŸlanabilmesi için güvenli bölge oluÅŸturma amacı da güdülen harekatla, DEAÅž militanları bölgeden temizlenirken, PYD’nin Türkiye sınırındaki Afrin ve Kobani kantonlarının birleÅŸtirilmesi engellendi.

CERABLUS 15 SAATTE ELE GEÇİRİLDİ

Suriye’nin Halep kentine baÄŸlı Cerablus kasabasının komÅŸusu olan Gaziantep’in Karkamış ilçesinden baÅŸlayan operasyonda 15 saat gibi kısa sürede Cerablus’un kontrolü tamamen TSK ve OSÖ birliklerinin eline geçti. 25 AÄŸustos 2016'da Türk Silahlı Kuvvetleri, "Topraklar ilhak edilmeyecek Özgür Suriye Ordusu'na bırakılacaktır" açıklaması yapmıştı.

26 Ağustos günü saat 00.20'de TSK tarafından yapılan basın açıklamasında, "Fırat Kalkanı Harekatının devam ettiği, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbirin alındığı ve bu konuda azami hassasiyet gösterildiği" belirtilmişti.

3 Eylül'de tarihinde TSK'nın zırhlı araçları, Çobanbey ilçesinden giriÅŸ yaptı.

CERABLUS-ÇOBANBEY HATTINDA PATLAYICILAR TEMİZLENDİ

TSK ve OSÖ birliklerinin ilçeye girmesi ile kaçan DEAŞ militanları ise arkalarında el yapımı patlayıcılar ve mayınlarla çok sayıda tuzak bıraktı.

Operasyonda 92 gün sonunda, tuzaklanmış 40 mayın ve bin 707 el yapımı patlayıcı kontrollü olarak etkisiz hale getirildi. 215 yerleşim yerinde, yaklaşık bin 800 kilometrekarede kontrol sağlandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.