Sosyal Medya

Dünya

NYT'den tehdit: Erdoğan'ın yaptıklarının bir sonucu olacak

ABD merkezli New York Times gazetesi, Erdoğan'ın Batı'ya karşı geliştirdiği hamlenin ‘tehlikeli bir geri adım’ olduğunu yazdı.



Türkiye'ye yönelik 'kışkırtıcı' haberleri ile bilinen ABD merkezli New York Times, Türkiye ile Avrupa arasındaki gerginliÄŸin ‘tehlikeli bir geri adım’ olduÄŸunu yazdı.

Gazetede dün yayınlanan baÅŸyazıda, otoriter liderlerin halkın desteÄŸini kendine çekmek amacıyla gerçek ya da kurgulanmış düşmanlarla korku yarattığı belirtilerek, “CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan da bu iÅŸte iyi” ifadeleri kullanıldı.

‘Bu taktiÄŸin tehlikeli sonuçları olacak’

HDP'li vekillerin tutuklanmasına deÄŸinilen yazıda, “Bu taktik ErdoÄŸan’a biraz oy kazandırabilir ama bunun Türkiye’nin geleceÄŸi için tehlikeli sonuçları olacak, tıpkı ErdoÄŸan’ın istediÄŸi güç gibi.” denildi.

Batılılaşmadan geri adım

Avrupa’yla ‘referandum gerginliÄŸi’nin Türkiye’nin BatılılaÅŸma yolundan kaçınılmaz bir geri çekilmenin iÅŸareti olduÄŸunu yazan gazete, ErdoÄŸan’ın da bunun farkında olduÄŸu belirtirken, “Almanları ya da Hollandalıları Nazi diye yaftalamak ise Türk seçmenleri hasımların hakkından gelen sert patrona ihtiyaç duymaya ikna eden baÅŸka bir dış tehdit yaratıyor” ifadelerini kullandı.

ErdoÄŸan’ın 2003’te iktidara ilk geldiÄŸinde Avrupalı bir çizgide ilerlediÄŸi, ancak ÅŸimdi Avrupa’nın düşmanı olduÄŸu belirtilen yazıda Türkiyeli seçmene de mesaj verildi:

 “Referandum yaklaÅŸtıkça Türkler geriye doÄŸru bu kadar tehlikeli bir adım atmayı gerçekten isteyip istemediklerine karar verecek.”

New York Times'ın sicili kabarık

TSK'da başörtüsü yasağının kalkmasını haberleÅŸtiren New Tork Times, TSK’nın eskiden laikliÄŸin koruyucusu olduÄŸunu ancak bu misyonunu kaybetmek üzere olduÄŸunu vurgulamıştı. Gazete ayrıca, IŞİD'e katılımlarla ilgili yaptığı bir haberde ErdoÄŸan ve DavutoÄŸlu'nun yer aldığı bir fotoÄŸraf kullanarak algı operasyonu yapmaya çalışmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.