Sosyal Medya

Güncel

Darbeye 'Peygamberi' de karıştırmışlar!

Tuğgeneral Savaş Beyribey'in evinde yapılan aramada, FETÖ/PDY terör örgütü elebaşı Fethullah Gülen'e ait mesaj ve vaaz videoları ele geçirildi.



Darbe giriÅŸimi gecesi Yurtta Sulh Konseyi tarafından yayınlanan direktifte, Diyarbakır Sıkıyönetim Komutan yardımcısı olarak adı geçen ve halen tutuklu olan 16'ncı Mekanize Tugay Komutanı TuÄŸgeneral SavaÅŸ Beyribey'in evinde yapılan aramada, FETÖ/PDY terör örgütü elebaşı Fethullah Gülen'e ait mesaj ve vaaz videoları ele geçirildi.

Diyarbakır Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı'nın 15 Temmuz darbe giriÅŸimi sırasında Yurtta Sulh Konseyi tarafından Sıkıyönetim Komutanı olarak gösterilen 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral Ä°brahim Yılmaz ve Sıkıyönetim Komutan Yardımcısı olarak gösterilen 16'ncı Mekanize Tugay Komutanı TuÄŸgeneral SavaÅŸ Beyribey hakkında yürüttüğü soruÅŸturma tamamlandı. Hazırlanan Ä°ddianamede SavaÅŸ Beyribey'in 3 kez ağırlaÅŸtırılmış ömür boyu ve 15 yıl hapis cezasına Ã§arptırılması istendi.

DARBEYE PEYGAMBERÄ° DE KARIÅžTIRMIÅžLAR 

İddianamede, darbeye teşebbüs soruşturması kapsamında tutuklanan ve daha sonra serbest bırakılan Yüzbaşı Ali Osman Uzun'un, Tuğgeneral Savaş Beyribey'le ilgili 12 Ekim 2016 tarihinde verdiği ifadeye dikkat çekildi. Uzun'un ifadesi iddianamede şöyle yer aldı:

"Bir gün SavaÅŸ Beyribey hastaneye gitti. Orada beklerken hastanede bulunan hemÅŸire kendisine 'Rüyasında Peygamber efendimizi gördüğünü,  darbeye teÅŸebbüs giriÅŸiminde bulunulması nedeniyle tutuklu olanların vekilinin kendisi olduÄŸunu, bu kiÅŸilere yapılan eziyetin peygambere yapılmış olduÄŸunu ve bu kiÅŸilerin çok yakında bu eziyetten kurtulacaklarını söylediÄŸini' anlatmış. SavaÅŸ Beyribey bu rüyayı Ali DurmuÅŸ ve Bülent GürdoÄŸan'a anlattı. Bülent GürdoÄŸan rüyayı FETÖ/PDY mensuplarının duyacağı ÅŸekilde yüksek sesle avluda anlattı." Savcı, şüphelinin bu ÅŸekilde cezaevinde bulunan FETÖ/PDY terör örgütü mensuplarının çözülmesini engellemek için giriÅŸimlerde bulunduÄŸunu kaydetti.

DARBE GİRİŞİMİ SIRASINDA İZİNDEYMİŞ

TuÄŸgeneral SavaÅŸ Beyribey'in gözaltına alınmasının ardından evinde ve iÅŸyerinde arama yapıldığını belirten savcı, şüphelinin evinden elde edilen dijital materyallerde FETÖ/PDY terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'e ait mesaj ve vaaz videolarının tespit edildiÄŸini kaydetti. Şüphelinin darbeye teÅŸebbüs sırasında izinde olduÄŸunu belirten savcı, ifadesinde çeliÅŸkiler bulunan Beyribey'in FETÖ/PDY terör örgütü üyesi olarak darbeye teÅŸebbüs eyleminin içerisinde olduÄŸunu belirtti.  

'DARBEYE KARÅžI ÇIKTIM' SAVUNMASI 

İfadesinde, darbe girişimini Antalya'da tatilde olduğu sırada televizyondan öğrendiğini belirten savaş Beyribey ise kendini şöyle savundu:

"Saat 23.16'da Kurmay BaÅŸkanlığı görevini yürüten Kurmay Albay Ahmet Köse beni arayarak, sıkıyönetim ilan edildiÄŸini belirten belgeden bahsetti. Ben nizamiyenin kapatılmasını, emniyet alınmasını ve kanunsuz hiçbir hareket yapılmayacağı emrini verdim. Bu emirleri verdiÄŸim zamana kadar Kolordu Komutanı Korgenaral Ä°brahim Yılmaz ile iletiÅŸime geçmedim. Çünkü kanunsuz emir alabileceÄŸimi düşündüm. Bu emirleri verdikten sonra saat 03.00 sıralarında Kolordu Komutanı Korgenaral Ä°brahim Yılmaz'ı telefonla aradım. Kolordu komutanı ile görüştüğümde bu olayın ne olduÄŸunu sordum. Kolordu Komutanı darbe giriÅŸiminde bulunanları kast ederek 'Manyak bunlar, Tugaya hakim ol' dedi. Kolordu komutanının darbe giriÅŸimine katılmadığını anlayınca rahatladım. Sur operasyonları sırasında kullanmış olduÄŸumuz TELEGRAM uygulamasından Tugay nizamiyesinden herhangi bir çıkış yapılmaması, kanunsuz herhangi bir eylemde bulunulmaması konusunda mesajlar yayınladım. Darbe giriÅŸimine herhangi bir ÅŸekilde katılmadım. Devletime ve milletime yönelik bir herhangi bir saldırıda yer almadım." 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.