Sosyal Medya

Dünya

Cem Özdemir'e zor soru! Cevap veremedi

Cem Özdemir, Türk kızının sorduğu "Ben de Erdoğan yanlısıyım. Ama madem ifade özgürlüğü var neden ülkene git diyorsun?” sorusuna cevap veremedi.



Türkiye düşmanı Cem Özdemir Duisburg`da sosyal problemleri fazla bir semt olarak kabul edilen Marxloh'da "Erdoğan, Uyum ve İslam" konulu bir etkinliğe konuk oldu.

YeÅŸiller Partisi’nin Duisburg temsilciliÄŸinin organize ettiÄŸi etkinlikte Özdemir semt sakinlerinin sorularını yanıtladı. Programa uyum ve Ä°slam konularından çok CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan ile ilgili tartışmalar damgasını vurdu.

MÄ°T'Ä°N ALMANYA'DAKÄ° FAALÄ°YETLERÄ°

MÄ°T’in Almanya'da istihbarat faaliyetinde bulunduÄŸu iddialarıyla ilgili, bu durumun Almanya’da asla kabul edilmeyeceÄŸini vurgulayan Özdemir, “eÄŸer temel haklarla bir sorunu olan varsa burada yaÅŸamak zorunda deÄŸil. ErdoÄŸan’ın süper olduÄŸunu düşünen bu kiÅŸiler Türkiye’de de yaÅŸayabilirler” dedi.

ÖZDEMİR'E ZOR SORU?

Tartışmada söz hakkı alan genç bir kadın ise Özdemir’e sert çıktı. “Bundan 15 yıl önce Türkiye’de ifade özgürlüğü yoktu, Kürtler kendi dillerini konuÅŸamıyorlardı, başörtüsü ile eÄŸitimi bir arada düşünmek mümkün deÄŸildi. Åžu an üniversite sayısı üçe katlandı, alt yapı iyileÅŸtirildi. EÄŸer konu ifade özgürlüğü ise ben de ErdoÄŸan yanlısıyım. Ama madem ifade özgürlüğü var neden ülkene git diyorsun?” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

KÃœRTLER KONUSUNDA HAK VERDÄ° AMA...

Özdemir, genç kadına Kürtler konusunda hak verdiğini söyledi ama "neden ülkene git diyorsun" sorusuna cevap veremedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.