Sosyal Medya

Kürsü

Ä°ÅŸ bildiÄŸimiz gibi deÄŸil!-Abdurrahman Dilipak

FBI Trump lehine Rus hackerlerin devreye girip, seçim sonuçları ile oynayıp, oynamadığını araştırıyor. Sahi, niye CIA değil de, FBI. Madem Rusları araştırıyorsunuz, FBI iç güvenlikle ilgili, niye CIA işin içinde değil. Tamam, eğer bu iddia doğru ise bunun içeride de uzantısı olacaktır. O zaman FBI bu soruşturmayı niye CIA ile birlikte yapmıyor..



Ä°ÅŸ anlaşıldı ve bu soruÅŸturma iç-dış meselesi deÄŸil bir derin devlet operasyonu. Ve bu soruÅŸturma kontrollü bir ÅŸekilde yapılıyor. CIA Clinton’a yakın. FBI Trump’a. Trump’ı soruÅŸturmak da FBI’a veriliyor. CIA perde gerisinde bilgi servisi yapacak.
 
Dikkat buyurun ÅŸimdi, Trump da bu konuyu deÅŸifre eden “Politico” isimli gazetenin muhabirlerinin Beyazsaray akreditasyonunu iptal ediyor..
 
Geçen gün Vatan gazetesinde Güney Öztürk “Politico”dan bir yazı aktardı. CIA’nın nasıl çuvalladığını anlatan bir yazı. 1998’de CIA, 1000 deneyimli ajanını kaybetmiÅŸ, çoÄŸu ya emekli olmuÅŸ ya da özel sektöre geçmiÅŸ. Ta ki 11 Eylül’e kadar. Yani Gülen’in sahneye çıkmaya hazırlandığı zaman CIA soÄŸuk savaÅŸ sonrası eski kadrolarını tasfiye etmiÅŸ. Artık STK, gazeteciler ve akademisyenler, kanaat önderleri üzerinden, FETÖ’nün okulları üzerinden istihbarat toplayacak ve operasyon yapacaktı.
 
Bu makaleyi, Alex Finley müstear isimli eski bir CIA ajanı kaleme almış.
 
Åžimdi ÅŸu satırları birlikte okuyalım: “CIA cephesinde bunlar yaÅŸanırken, Rus cephesi de çalkantılı. KGB içinde ya da yeni ismiyle Federal Güvenlik Servisi’nde (FSB) ilginç bir olay cereyan etti. Ocak ayının son haftasında, FSB’nin siber güvenlik bölümü baÅŸkanı Sergei Mikhailov, başına siyah bir çuval geçirilmiÅŸ halde, bir toplantı salonundan alınıp götürüldü. Mikhailov’un daçasında (sayfiye evi) 12 milyon dolar nakit para ele geçirildi. Çok geçmeden Mikhailov ile birlikte ülkenin en iyi hackeri olan Dmitry Dokuchaev’in de tutuklandığı öğrenildi. Dokuchaev aslında siber suç makinesiydi, kod adı “Forb”tu ve FSB tarafından iÅŸe alınmasaydı hapis yatacaktı. Bu iki adam ÅŸu an BaÅŸkan Putin’i devirmek ve Kremlin yöneticileri ile onların kiÅŸisel hesaplarını CIA’ya sızdırmakla suçlanıyor. Bu ikilinin dışında ülkenin en önemli siber güvenlik ÅŸirketi Kaspersky’nin üst düzey yöneticisi ve kıdemli bir Rus istihbarat subayı Ruslan Stoyanov da vatana ihanetten tutuklandı. Tutuklamaların tam da FBI ve CIA’nın baÅŸlattığı ABD seçiminde Rus parmağı olup olmadığını anlamaya yönelik araÅŸtırma sırasında yaÅŸanması çok ilginç. Açıkçası Rusya’nın Trump’ın seçim kazanmasında gerçekten etkisi olup olmadığı henüz netlik kazanmamışken, Batı basınına konuÅŸan istihbarat uzmanları, Rus hackerların Almanya’da eylül ayında yapılacak genel seçimlerde de aşırı saÄŸa zafer kazandırabilecek ÅŸekilde server’larda oynama yapabileceÄŸi görüşünde birleÅŸiyor.”
 
Åžimdi, bu bilgilerden yola çıkarak şöyle bir yargıya varabiliriz: Aslında Rus hackerler Amerikan seçimlerine müdahil olmuÅŸlar diyebiliriz. Ama bunlar Putin’in emri, talimatı ya da Rus istihbaratının devreye girmesi ile deÄŸil. Rusya’da bu iÅŸi anlayanlar, Amerika’daki bir grubun aracılığı ile Trump’a destek vermiÅŸler. Rusya da bu iÅŸe bulaÅŸtıklarından kuÅŸkulanan isimleri tutuklamış.
 
Böyle bir ihtimal çok uzak gibi gözükmüyor. Bundan çıkan sonuç ÅŸu: Bunun stratejisini Amerikalılar oluÅŸturmuÅŸ, Ruslar da teknik seviyede destek vermiÅŸler.. Bu bir ABD-Rusya ortak yapımıdır.. Amerika’da da istihbarat baÄŸlantılı birilerinden destek alınmış ve bu iÅŸin maliyeti Trump’a destek veren grub tarafından karşılanmıştır. Öte yandan Rusya’da istihbaratla iliÅŸkili bir grub, para karşılığı bu senaryoya dahil olmuÅŸtur.
 
ABD istihbaratı da, Rus istihbaratı da bu ilişki ve operasyonun başından beri bilgisine sahip olabilir. Hemen operasyon sonrası bu tartışmaların başlaması ve adres verilmesi bunu akla getiriyor. Her iki taraf da süreci izlemeye almış ve bunu ileride birbirlerine karşı koz olarak kullanmayı düşünmüş olabilirler.. Yine her iki taraf da bu operasyonu izleyerek, kendileri açısından bir istihbarat toplama, ileride başka ülkelere karşı kullanmak üzere bir pilot çalışma olarak değerlendirmiş olabilirler..
 
Åžu ifadeler ne anlama geliyor: “Batı basınına konuÅŸan istihbarat uzmanları, Rus hackerların Almanya’da eylülde yapılacak genel seçimlerde de aşırı saÄŸa zafer kazandırabilecek ÅŸekilde server’larda oynama yapabileceÄŸi görüşünde birleÅŸiyor.” ABD ile Rusya arasındaki bu tartışmaya ÅŸimdi bir de Almanya ekleniyor! Size göre kim ne yapmak istiyor. “Batı basını” kim oluyor? Ä°srail’in batıdaki besleme mediası mı? Öyle bir basın mı var, Ä°ngiliz basını mı, Fransız basını mı, Ä°talya mı, Alman mediası mı? Onlar hangi ülkelerin istihbarat uzmanları! Ve bu kirli senaryoda kim ne yapmak istiyor. Bu bulanık suda kim hangi balığı avlamak istiyor..
 
Dikkat! Sakın bunlar Almanya’yı gösterip, Türkiye’deki referanduma da burunlarını sokmayı denemesinler.. Bu çerçevede FETÖ’cüler, birtakım hackerler ve yabancı istihbarat elemanları ile By-Lock’u hukuki açıdan tartışmalı hale getirecek bir proje üzerinde çalışıyorlar, benden söylemesi.
 
Hani, Rus hackerler içeride de, bu kiÅŸi bu kez kimin üzerinden yapmayı denerler size göre.. Ya da kendileri yapıp sonra bu ayak oyunlarını bilmeyen, hackercilik oynamaya kalkan bir garibanın üzerine yıkmasınlar?! Ä°ster misiniz bir de DAEÅž ya da HUSÄ° benzeri, onun sanal alemdeki uzantısı, serseri mayın gibi ortalıkta dolaÅŸan “Cyber Army” oluÅŸturmasınlar.. Adını da buldum “alceyşül siberani” beÄŸenmedinizse “El ceyşül muhayyel” “Hayali ordu” gibi bir ÅŸey olur mu?
 
NATO’nun, tehlikenin rengini Kızıldan YeÅŸile çevirerek baÅŸlattığı Ä°slam’a karşı soÄŸuk savaÅŸ mı olur, bu savaÅŸ ısınır mı bilmiyorum ama, “Cyber savaÅŸ” kapıda. Bu savaÅŸ karakteri icabı global olacak. Yani yeni bir dünya savaşına hazır olun. Bugün yaÅŸanan siber istihbarat oyunları ve siber terör olayları bu savaşın öncü kadroları olarak mevzilerine yerleÅŸmeye baÅŸladılar bile.
 
Selâm ve dua ile.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.