Sosyal Medya

Güncel

Mahmutbey gişelerini kapatan FETÖ'cüler için müebbet

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Mahmutbey gişelerinin kapatılmasına teşebbüs ve Ispartakule'de meydana gelen olaylarla ilgili 10'u tutuklu 36 şüpheli asker hakkındaki iddianame tamamlandı



FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe giriÅŸimi sırasında Mahmutbey giÅŸelerinin kapatılmasına teÅŸebbüs edilmesi ve Ispartakule'de meydana gelen olaylarla ilgili 10'u tutuklu rütbeli olmak üzere 36 şüpheli asker hakkında ''anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teÅŸebbüs", "TBMM'yi ortadan kaldırmaya teÅŸebbüs", "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini devirmeye teÅŸebbüs" suçlarından üçer kez ağırlaÅŸtırılmış müebbet ve "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan da 15'er yıl kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Gökhan Yolasığmaz tarafından 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Mahmutbey gişelerinin kapatılmaya çalışılması ve Ispartakule'de meydana gelen ve 66. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığında görevli askerlerin iştirak ettiği olayla ilgili yürütülen soruşturma tamamlandı.

SoruÅŸturma sonucu hazırlanan 213 sayfalık iddianame, suç tarihinde 66. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığında 2. Mekanize Piyade Tabur Komutan Vekili olan Binbaşı Enver MuratoÄŸlu, üsteÄŸmenler Zübeyir Bayır, Gökhan Åžahan, Serhat Serdar Bank, astsubaylar Ali YaÅŸar EkincioÄŸlu, Deniz Yılmaz, DurmuÅŸ Çalkan, Mustafa Ozan Keserci ile uzman çavuÅŸlar Durali Sazlık, Yunus Uysal ve Hüseyin Babur ile 25 er "şüpheli" olarak yer aldı.

10 RÃœTBELÄ° ASKER SORUÅžTURMA KAPSAMINDA TUTUKLU

İddianamede, şüpheli Durali Sazlık haricindeki 10 rütbeli askerin soruşturma kapsamında tutuklandığı kaydedildi.

Şüphelilerin ''anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teÅŸebbüs", "TBMM'yi ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teÅŸebbüs" ve ''Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teÅŸebbüs" suçlarından üçer kez ağırlaÅŸtırılmış müebbet hapisle cezalandırılmaları istenen iddianamede, şüphelilerin ayrıca "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan da 7 yıl altışar aydan 15'er yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Ä°stanbul'da darbe giriÅŸimine iliÅŸkin hazırlanan 19. iddianame, Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcıvekili Ä°smail Uçar tarafından onaylanarak Ä°stanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi. 

Mahkeme heyeti, 15 gün içerisinde iddianamenin kabulü veya reddi yönünde karar verecek. İddianamenin kabulü halinde şüpheliler ilerleyen günlerde hakim karşısına çıkacak

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.