Sosyal Medya

Dünya

Savunma Sanayi Müsteşarlığı Afrika'ya açıldı

Savunma Sanayi Müsteşarlığı, Afrika ülkelerinde savunma sanayisi ürünlerinin tanıtılmasını desteklemek için Kuzey Afrika'da iş birliği ofisi açma kararı aldı.



Savunma Sanayi MüsteÅŸarlığı (SSM), Afrika ülkelerinde savunma sanayisi ürünlerinin tanıtılmasını desteklemek amacıyla Kuzey Afrika'da iÅŸ birliÄŸi ofisi açacak.

SSM, savunma sanayisi sektörünün NATO'daki iÅŸ fırsatları konusunda farkındalığını artırmak amacıyla "NATO ile Nasıl Ä°ÅŸ Yapılır?" konulu seminer düzenledi.

Müsteşarlığın Konferans Salonu'ndaki seminerde konuşan SSM Uluslararası İşbirliği Daire Başkanı Müjdat Uludağ, savunma sanayinin uluslararası pazarda ihracat faaliyetlerini artırmak ve iş birliği imkanlarını geliştirmek için farklı coğrafyalarda iş yapabilme imkanlarını aradıklarını ve doğru yönlendirme için çalıştıklarını söyledi.

Savunma sanayisinde ihracatı geliÅŸtirmenin kolay olmadığını dile getiren UludaÄŸ, "Sadece stratejik seviyede devlet desteÄŸi ile deÄŸil, aynı zamanda firmalarımızın uluslararası ortam ve organizasyonlarda iÅŸ yapma beceri ve tecrübelerinin artırılması ile bu gayret destekleniyor. Bu sebeple bu tür eÄŸitim içerikli seminerleri gerekli görüyoruz." dedi.

UludaÄŸ, SSM'nin 5 farklı coÄŸrafyada uluslararası iÅŸ birliÄŸi ofisleri olduÄŸuna dikkati çekerek, "Bu ofislerimizde hem ihracatımızı destekleme amacıyla pazar araÅŸtırmaları yapıyor hem de bu ülkelerde firmalarımızın muhtelif giriÅŸimlerini destekliyoruz. Aslında bu 5 ofis, sadece bulundukları ülkelerde deÄŸil kültürel yakınlık içindeki komÅŸu ülkelerle geniÅŸ bir coÄŸrafyayı destekliyor. Yakın zamanda Kuzey Afrika'da açacağımız yeni bir ofis ile özellikle Fransızca konuÅŸan Afrika ülkelerinde ürünlerimizin daha iyi tanıtılmasına destek vereceÄŸiz." ifadesini kullandı.

Brüksel'deki ofisin Avrupa için bölgesel bir ofis olduÄŸuna iÅŸaret eden UludaÄŸ, bu ofisin, NATO ortak fonlarıyla gerçekleÅŸtirilen projelerin, ihracat ve iÅŸ birliÄŸi imkanlarının takibini yaptığını belirtti.

SSM Brüksel Uluslararası Tanıtım ve Ä°ÅŸbirliÄŸi Ofisi Temsilcisi Berrak Alkan Yılmaz da NATO'daki tedarik fırsatlarına iliÅŸkin sunum yaptı.

NATO'nun tedarik ajansları temsilcileri de ihale süreçleri ve iş fırsatlarına ilişkin bilgi verdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.