Sosyal Medya

Güncel

Merkel, Rum liderin imzasıyla dalga geçti

AB'nin 60. kuruluş yılı için Roma'da buluşan liderler arasında komik bir olay yaşandı. Kıbrıs Rum yönetimi lideri Nikos Anastasiadis’in attığı büyük imza Almanya Başbakanı Merkel'i uzun süre güldürdü.



Ä°TALYA’nın baÅŸkenti Roma’da AB’nin kuruluÅŸu anlamına gelen Roma AntlaÅŸması’nın 60’ıncı yıl dönemi törenlerinde Kıbrıs Rum yönetimi lideri Nikos Anastasiadis’in attığı ‘büyük ölçekli’ imza, Almanya BaÅŸbakanı Angela Merkel’in dalga geçmesine neden oldu.
 
Fransa CumhurbaÅŸkanı Hollande ve diÄŸerlerini yanına çağırarak ‘dev imzayı’ gösteren Merkel, imzaya uzun süre güldü.Ä°talya’nın baÅŸkenti Roma’da Cumartesi günü yapılan törende AB’nin kuruluÅŸ anlaÅŸması liderler tarafından yeniden imzalandı. Liderler tek kürsüye çıkarak, imzalarını attı. 3’üncü sırada kürsüye çıkan Rum lider Anastasiadis oldukça büyük bir yazıyla defteri imzaladı.
 
MERKEL KENDÄ°NÄ° TUTAMADI
 
Törenin ardından kürsüye gelen Almanya BaÅŸbakanı Angela Merkel, geniÅŸ bir yer kaplayan ve bir üst sıradaki Fransa CumhurbaÅŸkanı François Hollande’ın imzasını da örten Anastasiadis’in imzasına gülmeye baÅŸladı. Ä°mza ve büyüklüğünü komik bulan Almanya BaÅŸbakanı, yanına Fransa CumhurbaÅŸkanı ve diÄŸer liderleri çağırarak Anastasiadis’in imzasını gösterdi. Liderler, imzayı tebessümle karşıladı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.