Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan için skandal ifadeler!

Marmaris'e giden Erdoğan'a suikast timinin başı darbeci Zekeriya Kuzu, Erdoğan'ı almaya giderken "üst düzey teröristi almaya gidiyoruz." demiş.



Ä°zmir'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe giriÅŸimine iliÅŸkin davada tutuksuz yargılanan, dönemin ÇiÄŸli 2. Ana Jet Ãœs  Komutanı Tümgeneral Kubilay Selçuk'un eski emir astsubayı Enis Çakır savunma yaptı.
 
FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in bir numara olduÄŸu 270 sanıklı davanın  görülmesine AliaÄŸa Ceza Ä°nfaz Kurumu Kampüsü'ndeki salonda devam edildi.
 
İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesinde Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile kaydedilen duruşmaya bazı tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile taraf avukatları katıldı.
 
Tutuksuz sanık Çakır, SEGBÄ°S aracılığıyla katıldığı duruÅŸmada darbe  giriÅŸimi gecesi çaÄŸrılması üzerine üsse geldiÄŸini, Marmaris ilçesine giden Muharebe Arama Kurtarma (MAK) timlerine telsiz tedarik ettiÄŸini söyledi.
 
ÇiÄŸli 2. Ana Jet Ãœs Komutanlığının "üs imamı" olarak anılan eski  Astsubay Zekeriya Kuzu'nun darbe giriÅŸimi gecesi saat 23.30'da kendisini  arayarak, "MAK deposunda ne kadar telsiz varsa getir. Komutanın kesin emri."  dediÄŸini anlatan Çakır, bunun üzerine üsse gidip MAK deposundan aldığı telsizlerden birini eski Binbaşı Taner Berber'e, diÄŸerini de Kuzu'ya verdiÄŸini belirtti.
 
Çakır, pistte kendi personeli haricinde karacı ve denizci birçok  askerin bulunduÄŸuna dikkati çekerek, eski general Gökhan SönmezateÅŸ'in askerlere,  "Ãœst düzey terörist alınacak, operasyon var." dediÄŸi beyanında bulundu.
 
ZEKERÄ°YA KUZU KAHRAMAN GÄ°BÄ° TANITILMIÅž
 
Kuzu'ya sürekli ne olduğunu sorduğunu kaydeden Çakır, şunları anlattı:
 
"Zekeriya Kuzu, bana '1 numarayı almaya gidiyoruz. Çok soru  soruyorsun, konuÅŸmaktan aÄŸzım yanıyor.' dedi. O gece eve gitmek için yola çıktım  ama izin verilmedi. Sonra Ramazan Elmas geldi, 'Polislerle görüşeceÄŸim.' ÅŸeklinde  konuÅŸması oldu. 'ArkadaÅŸlar, her ÅŸeye hazırlıklı olun, çatışma çıkabilir.' dedi.  Kanım çekildi. Ardından odada beklemeye baÅŸladım. Komutanlarımızın baÅŸarılı çalışmaları vardı, konduramıyorsun. 'Ãœst düzey terörist' lafından etkilendik. Milli deÄŸerlere iliÅŸkin konuÅŸmaları vardı. 'Vatan, millet, bayrak için operasyona  gidiyoruz.' denildi. Zekeriya Kuzu kahraman gözüyle tanıtılıyordu, konduramıyorsun."
 

FETÖ üyesi olduÄŸu yönündeki suçlamalarla ilgili de savunma yapan  Ã‡akır, samimi duygularla geçmiÅŸini anlattığını dile getirdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.