Sosyal Medya

Coğrafyamız

İran'dan '3 milyon mülteci' iddiasına cevap

İran Dışişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak’ın İran’a dair sözlerine karşılık yazılı açıklama yaptı.



Tahran yönetimi ayrıca “Ä°ran'dan 3 milyon mülteci Türkiye'ye gelebilir” diyen BaÅŸbakan Yardımcısı Veysi Kaynak’ı da sert ifadelerle hedef aldı. Ä°ran DışiÅŸleri Bakanlığı yaptığı yazılı açıklamayla, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın Ä°ran konusundaki sözlerini “ kabul edilemez” olarak nitelendirerek, Ankara’yı komÅŸularıyla ilgili “yayılmacı ve müdahaleci” politika yürütmekle suçladı.

Açıklamada, “ ErdoÄŸan’ın Ä°ran konusunda kullandığı ifadeler, kabul edilebilir deÄŸil. Maalesef Türk yetkililerin, komÅŸularına yönelik temelsiz, müdahaleci ve sorun yaratacak açıklamaları devam ediyor. Ankara, baÅŸkalarını suçlayarak ve hayali iddialarını tekrarlayarak komÅŸuları konusunda izlediÄŸi yayılmacı ve müdahaleci tavrını izah etmeye çalışıyor” ifadelerine yer verildi. CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, Salı günü Ä°stanbul’da düzenlenen Tatlı Dil Forumu'nda yaptığı konuÅŸmada, “Irak'ta mezhep gerilimi yükseliyor. Irak'taki olay aynı zamanda mezhep geriliminden dinamizmini alan aslında bir ırkçılıktır, o da Ä°ran'ın adeta kendi o tarihten gelen ırkçılığını bölgede yayılmacı politikalarıyla geliÅŸtirmesidir” ifadelerini kullanmıştı. 

VEYSÄ° KAYNAK’IN SÖZLERÄ° “TUHAF”

Ä°ran DışiÅŸleri Bakanlığı açıklamasında, BaÅŸbakan Yardımcısı Veysi Kaynak’ın dün CNN Türk’te yaptığı Ä°ran’dan Türkiye’ye 3 milyon mülteci gelebileceÄŸi söylemi “alakasız ve tuhaf ” diye yorumlandı. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.