Sosyal Medya

Güncel

Davutoğlu FETÖ mücadelesini tarihe kayıt düştü

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, TBMM 15 Temmuz Darbe Araştırma Komisyonu’na verdiği 71 sayfalık dilekçeyi Meclis arşivlerinde bırakmadı. FET֒yle mücadelesini yeni kitabı ‘Tarihe Kayıtlar’da anlatarak yaptıklarını halka da sundu.



AK Parti Konya Milletvekili eski BaÅŸbakan Prof. Dr. Ahmet DavutoÄŸlu, TBMM 15 Temmuz AraÅŸtırma Komisyonu’na verdiÄŸi cevapları Tarihe Kayıtlar adıyla kitaplaÅŸtırdı. DavutoÄŸlu, BaÅŸbakanlığı döneminde FETÖ’ye karşı verdiÄŸi mücadeleyi anlattığı 71 sayfalık dilekçesini TBMM arÅŸivinden, “tarihe kayıt” düşerek halka da açtı. 
DavutoÄŸlu 15 Temmuz ÅŸehitlerimizin aziz anısına cümlesiyle baÅŸladığı kitabının ön sözünde, “Elinizdeki çalışma kitap yazma planlamasıyla kaleme alınmış bir çalışma deÄŸildir. 15 Temmuz Darbe AraÅŸtırma Komisyonu kurulmamış ve bendenize sorular tevcih edilmemiÅŸ olsaydı, bu konuları ileri bir tarihte daha akademik bir formatta daha detaylı bir ÅŸekilde inceleyebilirdim” dedi.
 
BARBAR BİR DARBE GİRİŞİMCİSİ...
Kitaptan öne çıkan bölümler şöyle: “Bugün yapılan deÄŸerlendirmelerin daha bu tecrübeler yaÅŸanmadan yapılabilmesi mümkün deÄŸildir. Mesela hoÅŸgörü mesajlarının verildiÄŸi, donanımlı okulların açıldığı doksanlı yılların baÅŸlarında bu yapının gün gelip barbar bir darbe giriÅŸiminin örgütleyicisi olacağını öngörebilmek bu yapının muarızları tarafından bile mümkün deÄŸildi.”
 
“2013 BM Genel Kurulu toplantısına seyahatim öncesinde BaÅŸbakanımız Sayın Recep Tayyip ErdoÄŸan ile yaptığımız deÄŸerlendirmede, bu yapının gittikçe artan bir ÅŸekilde Türkiye karşıtı çevrelerce kullanılmaya müsait hale gelmesi hasebiyle, Gülen’in daha önce yapılan çaÄŸrılar çerçevesinde Türkiye’ye getirilerek kontrol altına alınmasının gerekli olduÄŸu kanaatine vardık. BaÅŸbakanımızla yaptığımız bu deÄŸerlendirme neticesinde ve talimatı doÄŸrultusunda, BM Genel Kurulu’na katılmak üzere ABD’de bulunduÄŸum sırada, Gülen’le bir görüşme gerçekleÅŸtirdim. Görüşme kiÅŸisel bir tercih sonucunda veya bir yakınlık gösterisi mahiyetinde ÅŸahsi bir ziyaret olmayıp BaÅŸbakanımız Sayın ErdoÄŸan’ın bilgisi ve izni doÄŸrultusunda, 7 Åžubat sonrasında, söz konusu yapı mensuplarının o döneme kadar düşündüğümüz bir sivil topum örgütü ol- manın ötesinde, devlet iradesinden bağımsız bir yapılanma içerisinde olduÄŸu kanaatimizin oluÅŸması üzerine, somut mesajları doÄŸrudan iletmek amacına matuftu. Bu görüşmede gerekli uyarılarda bulundum.”
 
“CumhurbaÅŸkanımızın tavsiye ve talimatlarıyla atılması planlanan adımların geciktirilmeksizin uygulamaya konmuÅŸtur. Ayrıca kritik kamu kurumlarında stratejik birimlerde çalışan ve yargı kararları nedeniyle görevden alınamayan riskli personelin bürokrasideki ağın dışına çıkarılarak kontrol altında tutulması amacıyla BaÅŸbakanlık bünyesinde Sektörel Ä°zleme ve DeÄŸerlendirme birimi oluÅŸturulmuÅŸtur. Bu yeni birimle her kurumdaki örgüt üyelerini içinde bulundukları kurumlarda zararlı faaliyetlerde bulunamayacakları, yargı kararları ile de geri dönemeyecekleri ayrı bir birimde toplayarak pasifize etme yoluna gidilmiÅŸtir.”
 
“15 Temmuz sonrası yapılan ve FETÖ üyesi olmak suçlamasıyla soruÅŸturma açılan ve BaÅŸbakanlık görevlisi olarak görülen kiÅŸilerin hemen hemen tamamı bu birimdendir. Bunlar gerçek BaÅŸbakanlık görevlileri deÄŸil BaÅŸbakanlık’ta denetim altında tutulmak üzere geçici olarak görevlendirilen kiÅŸilerdir.”
 
 
KARAR

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.