Sosyal Medya

Dünya

'Yunanistan, adalarda milis eÄŸitiyor'

Eski Milli Savunma Bakanlığı Genel Sekreteri Ümit Yalım, Yunanistan'ın Ege Adaları'nda milis kuvvetler kurup tatbikatlar yaptığını iddia etti.



Eski Milli Savunma Bakanlığı Genel Sekreteri Ãœmit Yalım, Ulusal Kanal'da geçen hafta çıktığı bir programda gündeme getirdiÄŸi iddialarına devam etti. Ege'deki adaların pek çoÄŸunun Yunan askerleri tarafından iÅŸgal edildiÄŸini açıklayan Yalım, bu iddialarını desteklemek için bazı görseller de gösterdi.

Yalım, Yunanistan'ın Ege Adaları'nda milis kuvvetler kurup tatbikatlar yaptığını iddia etti.

Yunan Silahlı Kuvvetleri'nin komuta kademesinin 23 Ocak 2017'de deÄŸiÅŸtiÄŸini ifade eden Yalım, “Genelkurmay BaÅŸkanı Oramiral Apostolakis dışında Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanları deÄŸiÅŸti. Yeni kuvvet komutanları ilk olarak DoÄŸu Ege Denizi'ndeki adaları ziyaret etti” dedi.

​‘SÄ°VÄ°L HALKA AÄžIR SÄ°LAHLAR VERÄ°LDÄ°'

Yalım, iddialarını şöyle sürdürdü:

“Åžubat ayında, baÅŸta Kardak bölgesi olmak üzere iÅŸgal edilen Türk adalarında egemenlik ve bayrak gösterisi yapan Yunanistan, Mart ayında da gayri askeri statüdeki adalarda seferberlik tatbikatı yaptı. Kelemez (Kilimli-Kalimnos) Adası'nda 07 Mart 2017'de, Sömbeki Adası'nda 12 Mart 2017'de, Semadirek Adası'nda 13 Mart 2017'de ve TaÅŸoz Adası'nda 14 Mart 2017'de seferberlik tatbikatı yapıldı. Seferberlik tatbikatına, adalarda konuÅŸlandırılan Yunan askeri birlikleri ile ada halkından oluÅŸturulan milis kuvvetleri katıldı. Milis kuvvetleri, piyade tüfeÄŸi, makinalı tüfek ve roketatar gibi silahlarını ve bu silahların mühimmatlarını evlerinde muhafaza ediyor.”

Yunanistan CumhurbaÅŸkanı Prokopis Pavlopoulos'un 7 Mart'ta Kelemez Adası'nı ziyaret ettiÄŸini ifade eden Yalım, “Yunan CumhurbaÅŸkanı'nın onuruna yapılan tören geçiÅŸine milis kuvvetleri de katıldı. Tören geçiÅŸinden sonra seferberlik tatbikatı icra edildi ve milis askerlerine kadrolu silahları ile atış eÄŸitimi yaptırıldı” dedi.

 

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.